De Statige Dames gaan uit eten (13): La Boqueria

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

La Boqueria

De statige dames waren even druk, maar nu is het er weer van gekomen. We hebben dit keer gekozen voor La Boqueria aan de Willem de Zwijgerlaan. Deze zaak is de opvolger van Stone, dat maar een korte bestaansgeschiedenis gekend heeft. We eten buiten, dat kan vanwege het heerlijke weer. In de zaak zagen we dat de pizzaoven weer verdwenen is en de inrichting is verfijnd met een lange bar, ruime tafeltjes en een warme sfeer. De chef serveert vooral gerechten om te delen, gebaseerd op de Zuid-Europese keuken. Buiten is een groot terras van steigerhout en knusse zitjes verrezen. Ruime zitplaatsen, hoog en laag en een prettige sfeer. De chef-kok komt aan het eind van de avond het terras op, om te zien en horen of zijn klanten het naar zijn zin hebben. Die persoonlijke aandacht ervaren we ook bij het andere bedienend personeel.

Wijn en spijs

De kaart is opgezet rond gerechtjes die je kunt delen. Wij deelden om te beginnen de Pan con aioli (€ 4), de Pan con tomate (€ 5) en de Tabla de Ibericos (€ 17) die 4 soorten worst en Manchego bevat. Onze eerste dorst lessen we met een biertje van de tap (Heineken), en Verdejo van Beronia (€ 4,95) uit de Rueda en een Chardonnay (€ 4,50) uit Argentinië. Op ons verzoek krijgen we ook een glaasje kraanwater geserveerd. Vervolgens komen er (buiten de kaart) goede gekruide gebakken champignons, maar de topper van de avond is toch wel de zeer malse Pulpo, zacht gegaarde heerlijke inktvis. We drinken nog een prima Pinot Grigio (€ 4,25) en een lekkere Merlot (Two Vines €4,95 uit Mendoza).

Als toetje proeven we ten slotte de gekarameliseerde appel met crème Anglaise. Daarbij kregen we een heerlijk dessertwijntje aangeboden, de Cosecha Tardia late harvest (€ 4,95), samengesteld uit Grüner Veltliner en Chardonnay, licht zoet maar vooral lekker licht en fris. Echt een aanrader.

Mooie aanwinst voor de wijk

La Boqueria is een leuke aanwinst voor de wijk. Het is heel geschikt voor een borrel met hapjes, omdat de gerechtjes makkelijk deelbaar zijn. Om het uit te breiden naar een echt diner zijn ook de bekende Zuid-Amerikaanse vleesgerechten, patatas fritas en salade beschikbaar.
De sfeer is goed en de bediening vlot en behulpzaam. Meer weten? Kijk op hun website: http://gastrobar-la-boqueria-restaurant.business.site

 

 

De cijfers

Eten: 8

Entourage: 8

Bediening: 9

Prijs-kwaliteitverhouding: een 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een ruime 8.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

4 antwoorden
  1. Renée Vink zegt:

    Zou het geen goed idee zijn om bij deze stukjes een link naar de website (indien aanwezig) van het betreffende restaurant te zetten?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.