“Lock me up – free a girl”: bijzonder initiatief in Statenkwartier

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Ook in ons Statenkwartier wordt op een bijzondere en indringende wijze aandacht gevraagd voor dit initiatief door een van onze wijkbewoners. Lees dus verder!

Bordeel India

Zaterdag 19 mei zal Christine van Leeuwen uit het Statenkwartier (Aert van der Goesstraat) voor twaalf uur opgesloten zijn in een 1x2m hokje om aandacht voor het thema te krijgen, maar ook om geld in te zamelen om meer meisjes te kunnen bevrijden.

Het hokje staat symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. In deze hokjes worden sommige meisjes vanaf vanaf 7 jaar 20 tot 30 keer per dag verkracht, mishandeld en uitgebuit. Vaak plegen ze zelfmoord of komen te overlijden door alles wat ze moeten doorstaan.

Hokje Nederland, symbool Indiase situatie

 

 

 

Wilt u dit initiatief en onze wijkgenoot hierin steunen, doneer dan eenmalig en draag hiermee bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van meisjes die vastzitten in de prostitutie.

U vindt de verdere informatie over doneren hier: lock me up donatie

Informatie over het project kunt u hier lezen: algemene info Lock me Up

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.