De Statige Dames gaan uit eten (10): Stone

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Stone

Voorheen een lunchroom, nu is deze zaak aan de Willem de Zwijgerlaan van voor tot achter verbouwd en sfeervol gedecoreerd met veel hout- en aardetinten. Grote trots van het restaurant is de pizzaoven, die een plekje midden in de zaak heeft gekregen. Voorin hoge tafels en een bar, buiten terrastafeltjes, achterin lage tafels voor een rustige zit. Het personeel is aangenaam klantgericht: ze dringen zich niet op maar komen snel als het gewenst is, geven duidelijke informatie en schromen niet om zaken uit te zoeken.

Houtoven

De kaart voor het diner is overzichtelijk. Vanaf 5 uur kun je terecht voor een aardig aantal soorten pizza’s uit de houtoven en enkele vlees-, vis- en vegetarische gerechten, waarvan er ook een aantal in de houtoven wordt bereid. We beginnen met schaal vol antipasti (€ 14,50), een mooie schotel met hapjes van onder andere mooie ansjovisjes, olijven, San Daniela ham, gerookte zalm en carpaccio. Ruim genoeg om te delen. We drinken er een heerlijke cava bij en krijgen zonder problemen kraanwater op tafel.

Voor het hoofdgerecht smullen we van de verse pizza truffelkip, een kraakverse, smaakvolle zeebaars en een goed gebraden piepkuiken met gegrilde groenten, allen in de houtoven bereid. De apart geserveerde frietjes of aardappels en diverse groenten horen bij de gerechten. Voor de pizza ben je onder de € 13 klaar, de hoofdgerechten zijn onder de € 20.

Bij dit vervolg laat de gastvrouw ons vol trots proeven bij zowel de witte en als bij de rode wijnen, en ze vertelt relevante zaken in relatie tot onze gerechten. We kiezen voor de sprankelende Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc en een Merlot uit Argentinië.

Als dessert hadden we de champagne cheesecake willen proeven, maar die bleek op. De vervangende limoen cheese cake was overigens ook heel lekker: smaakvol, luchtig en knapperig.

Het diner sluiten we af met een goede cappuccino en een vers kopje thee. Opgewekt over deze aanwinst voor de wijk verlaten we het pand.

Kom!

Stone is een uitnodigende zaak met goed personeel en smaakvol verse gerechten. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. En ze hebben gelukkig iets meer op de kaart staan dan de geijkte hamburger, pizza en zalm. Kom zelf eens proeven.

 

De cijfers

Eten: 8.

Entourage: 9.

Bediening: 10.

Prijs-kwaliteitverhouding: een 9.

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op 9.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

4 antwoorden
 1. Annet de Jager zegt:

  Wat vreemd!! Vooral omdat ik vorige week hoorde dat er geen diner meer geserveerd werd. Meerdere keren gebeld, steeds: telefoon nummer niet in gebruik. Er heen gelopen en het volgende te horen gekregen: We serveren geen diner meer. Mensen die een bon hebben (social deal) voor een diner kunnen het omwisselen voor een lunch. Beetje dure lunch dus. Ik vind dit een echt vreemd verhaal nu ik bovenstaande lees. Wat is nu waar?

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  De recensent wil uiteraard anoniem blijven, zoals steeds bij deze artikelen. Navraag leert dat de beoordelaars ca 10 dagen geleden zijn geweest en ze toen wel diner serveerden. Maar het restaurant weet zelf het beste als ze dit veranderd hebben.

  Beantwoorden
 3. Gaby zegt:

  Het restaurant is gesloten in de avonduren. Ben er enkele keren langsgelopen. Ook ik had en bon van social deal. Ik heb tegoedpunten gekregen. Geen goed teken denk ik als ze ‘s avonds dicht zijn kort na de opening. Hopelijk gaat dat nog veranderen.

  Beantwoorden
 4. STONE by BLT zegt:

  Wat een leuk stuk en we zijn blij dat de dames zo genoten hebben!

  In de tijd daarna is er een hoop veranderd bij ons privé en daarmee ook in ons restaurant.
  Wij hebben namelijk het heugelijke nieuws, dat we trots in verwachting zijn van ons eerste kindje.
  Daardoor hebben wij wel doen besluiten om ons te richten op het serveren van een heerlijk ontbijt en een uitgebreide lunch met diverse gerechten, brood uit onze steenoven en natuurlijk pizza’s! Wat allemaal te zien is op onze nieuwe kaart. En natuurlijk worden de beschreven wijnen dan ook niet minder trots uitgeschonken.

  Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn en zeker met de aanschaf van een Social Deal. Hiervoor verwijzen wij graag door naar de Social Deal klantenservice, omdat het bedrag kan worden geretourneerd. Geen verwarrende alternatieven.
  Het nummer hiervoor is 088 – 205 05 05.

  Wij zelf uiteraard ook bereikbaar voor alle vragen, uitleg en reserveringen. Ons telefoonnummer is 070 – 33 11 742. Er kan gemaild worden naar info@blt-food.nl of via Facebook en Instagram @STONE.byBLT

  Onze openingstijden zijn vanaf heden;
  Maandag tm donderdag van 9.00u tot 17.00u
  Vrijdag tm zondag van 9.00 tot 18.00u

  Graag tot ziens bij STONE!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.