Bibliotheek & minibieb van het Couvéehuis

Het Couvéehuis heeft al jarenlang een bibliotheek. Sinds enige tijd wordt de bibliotheek verzorgd door Sandra Tulen, vrijwilliger bij het Couvéehuis.

Om de bibliotheek gevuld te houden, doet zij regelmatig een verzoek om boeken te doneren. Daar wordt tot nu toe enthousiast op gereageerd door bezoekers van het Couvéehuis en óók door bewoners van het Statenkwartier.

Genres beschikbaar in het Couvéehuis

Aangezien de grootte van de bibliotheek in het Couvéehuis beperkt is, hebben we keuze gemaakt voor bepaalde categorieën bibliotheekboeken:

  • Spanning/thrillers,
  • Nederlandse literatuur
  • Nederlandstalige romans

Verkoop ten goede van het Couvéehuis

Voor de vele boeken die wij wekelijks ontvangen en die niet passen in het assortiment van onze bibliotheek, wordt een andere bestemming gevonden. Zo worden nieuwe boeken en bijzondere boeken (denk aan kunstboeken, historische boeken etc.) onder andere via marktplaats verkocht en de opbrengst komt ten goede aan leuke activiteiten in het Couvéehuis.

Boeken doneren aan het Couvéehuis

Hoe? Breng je boeken in een stevige (Shopper)tas naar Het Couvéehuis, en geef je tas met boeken af bij de receptie. Dat kan elke werkdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

Op zoek naar een bepaald boek/genre?

Als je geïnteresseerd bent in een bepaald genre of op zoek naar een specifiek boek of schrijver, dan kun je altijd naar het Couvéehuis mailen: balie.hch@welzijnscheveningen.nl. De vraag wordt doorgestuurd naar Sandra, die je mail zal beantwoorden.

Minibieb

Afgelopen zomer is van de boekenopbrengst een minibieb aangeschaft via Stichting Visie-R. Deze stichting ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers. Natuurlijk hadden we ook een minibieb-kastje via de kringloop kunnen kopen echter de gedachte achter de aanschaf via deze stichting is dat we het geld weer ten goede laten komen aan een sociaal project.  Want als Welzijn Scheveningen staan we voor: Elkaar kennen, elkaar helpen!

Voor de mensen voor wie zich afvragen ‘Minibieb…wat is dat?’ vertellen wij graag hoe het werkt. Aan de gevel van het Couvéehuis hangt een kastje met 2 boekenplanken waarop boeken staan. Deze boeken worden door Sandra in het kastje geplaatst. Een ieder die graag een boek uit het kastje wil meenemen is daar vrij in. Ook kun je eigen boeken in het kastje een plek geven zodat anderen deze boeken weer kunnen meenemen.

Dus het motto is: Ruil, pak of geef een boek aan de minibieb van het Couvéehuis! 

Tot ziens in de bibliotheek in het Couvéehuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.