Bezwaar reclamezuil (MUPI) Willem de Zwijgerlaan gehonoreerd

Recent heeft ook het Wijkoverleg bezwaar aangetekend tegen de plaatsing van een reclamezuil op de kruising Willem de Zwijgerlaan hoek Fred. Dit omdat dit een ernstige bedreiging betreft voor de verkeersveiligheid: het uitzicht op de kruising wordt vrijwel volledig belemmerd.

En nu het goede bericht: een wijkbewoner heeft heden van de gemeente gemeld gekregen dat zijn bezwaar is gehonoreerd: de reclame-uiting gaat verplaatst worden. Zoals u wellicht bekend is er ook bezwaar aangetekend tegen de locatie kruising Prins Mauritslaan / Fred.

In de bijlage treft u ons bezwaarschrift aan mbt de eerstgenoemde locatie.

Burgemeester en wethouders van Den Haag bezwaar w de Zwijger[1]

 

6 antwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Wij hebben overleg gehad met de gemeente inzake het opstellen van de vragenlijst. Tot onze verbijstering ligt deze al om goedgekeurd te worden bij het College. Dat zou betekenen dat de gemeente zonder overleg met het Wijkoverleg Statenkwartier zelfstandig deze lijst heeft opgesteld. Daar waren wij uiterst ontstemd over en wij hebben dan ook de bijeenkomst onder protest verlaten zonder verdere inbreng. Op deze wijze is het wel erg eenvoudig om, aan de hand van door belanghebbenden zelf opgestelde vragenlijsten, op de uitkomst te gaan sturen. Wij streven naar een bijeenkomst waar de gemeente eea kan toelichten tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst in het Couvéehuis ca april 2019. Maar gezien de eigen gemaakte planning door de gemeente, zonder overleg, ligt de vragenlijst al 8 februari in uw brievenbus, zo is ons medegedeeld. Dat wordt dus enigszins “mosterd na de maaltijd”. Wij hebben de ambtenaren geadviseerd dezit oesturen van de vragenlijst uit te stellen: beter een correcte vragenlijst dan een die men nu op het oog heeft, mede ivm het vereiste draagvlak. Maar dat leek te worden afgewimpeld: het had al zoveel gekost aan uitgaven en dergelijke argumenten. Nu: een niet gedragen vragenlijst: dat is pas echt geld weggooien zo hebben wij gesteld. Maar wij vrezen dat de durf bij de betreffende ambtenaren ontbreekt.

   Beantwoorden
 1. Maarten Ruijters zegt:

  Heel mooi, maar laten we niet te vroeg juichen. Betekent verplaatst ook verwijderd of komt dat ding nu ergens anders in het Statenkwartier te staan?

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Wij hebben de indruk dat, nu wij hebben geprotesteerd mbt de verkeersveiligheid (uitzicht op kruising), dat deze “slechts” verplaatst wordt.

   Beantwoorden
 2. M zegt:

  Een pluim voor de alerte reactie van de wijkvereniging! Het is onbegrijpelijk waarom er bij de gemeente wordt ingestemd met plaatsingen van mupi’s direct op kruisingen. Dit levert zeker in dit geval onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituaties op heb ik afgelopen week vanuit de auto ervaren. Sowieso is het mij een raadsel waarom bij een met een bestemmingsplan strijdige situatie vanuit een stadsdeel nog steeds gelijk met “ja, mits” wordt gereageerd en niet met “nee, tenzij”. Een ontheffingsmogelijkheid is een bevoegdheid voor de gemeente en geen recht van de aanvrager. Zeker bij een beschermd stadsgezicht en in het kader van de verkeersveiligheid mag je toch verwachten dat een goede afweging van belangen plaatsvindt. En dat zeg ik, niet alleen als bewoner maar ook als ambtenaar (niet zo een)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.