BES zondag 21 mei 14 uur: duurzame energie in uw huis

Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert een bewonersbijeenkomst met, aansluitend op de ALV, een boeiende discussie over de te nemen maatregelen in huis. Want de tijd komt dat we van gas los (moeten) gaan in de transitie naar een duurzame warmtevoorziening. Met welke dingen moeten we dan rekening houden? Wat kunnen we nu al doen? Hoe gaan we dan koken? En waar komt het warme water vandaan voor de douche als we geen C.V.-ketel meer hebben?

Daar kunt u nu al op anticiperen door u grondig te laten informeren door ons eigen Buurtenergie Statenkwartier. Want zij weten niet alleen heel veel van duurzame energiebronnen, maar kennen ook de mogelijkheden zonder dat onze karakteristieke bebouwing wordt aangetast.

De lezing vindt plaats in het Couvéehuis, Frankenslag 139, op zondag 21 mei vanaf 13.30 uur.

Programma van de middag:

13.30 uur Inloop BES met koffie en thee

14.00 – 14.30 uur Algemene ledenvergadering BES met de vaststelling van de Notulen, het Jaarverslag 2016, de BES balans 2016 en het BES resultaat 2016.

14.30 – 14.40 uur Aftreden bestuursleden volgens rooster van aftreden. Bestaande bestuursleden stellen zich herverkiesbaar.

14.40 – 14.50 uur  Impressie van de zonnepanelenactie Zon op World Forum

14.50 – 15.30 uur Themafilm over consequenties als we van gas los gaan in huis. Van isolatie tot warmtepomp en elektrisch koken.

15.30 – 15.45 uur WVTTK en sluiting

15.45 – 16.30 uur napraat met drankje

Als u nu al vragen heeft of van plan bent deel te nemen, stuur dan een mail naar info@buurtenergiestatenkwartier.nl. Stuurt u dit bericht door aan buren en andere wijkbewoners, die ook interesse hebben. Hoe meer bewoners meedoen, hoe duurzamer de wijk wordt.

Graag tot ziens op zondag 21 mei in het Couvéehuis!

Met vriendelijke groet,
Buurtenergie Statenkwartier

Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) wil – samen met de wijkbewoners – het Statenkwartier voorbereiden op het jaar 2040. De gemeente Den Haag is dan CO2 neutraal. Daarom stimuleert en faciliteert BES duurzaamheidsinitiatieven in en voor de wijk om te komen tot duurzame en comfortabele woningen. BES draait op vrijwilligers en heeft geen commerciële doelstelling. U steunt ons door lid te worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.