20 mei 12.00 – 16.00 u: Veiligheidsmarkt Frederik Hendrikplein!

Op zaterdag 20 mei organiseert het Wijkoverleg, samen met het Buurt Preventie Team Statenkwartier een markt in het teken van veiligheid. Van 12.00 – 16.00 uur zijn alle buurtbewoners welkom op het Frederik Hendrikplein.
Aanwezig zijn verschillende organisaties die actief zijn op het gebied van veiligheid, zoals gemeente, politie en veiligheidsregio, maar ook winkeliers uit de buurt. Zij demonstreren hoe onveilige situaties met passende maatregelen bestreden kunnen worden. En er is ook meteen gelegenheid om uw fiets te laten checken door Het Zwarte Fietsenplan. En in een speciale stand kunt u oefenen met een AED.

Veilig wonen willen we allemaal. Iedereen weet wel enkele maatregelen te noemen die aan dat gevoel van veiligheid bijdragen. Toch zijn er jaarlijks veel incidenten die aantonen dat er zwakke schakels zijn in de maatregelen die we nemen. Branden en inbraken zijn enkele voorbeelden die vreselijk zijn, maar in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden met de juiste preventieve maatregelen.
Hoewel veiligheid een speerpunt is voor elke gemeente moeten vooral de bewoners zelf aan de slag. In Den Haag heeft elke wijk een Buurt Preventie Team dat een oogje in het zeil houdt in de wijk en in nauw contact met de politie een bijdrage levert aan het gevoel van veiligheid bij bewoners.

Ook in het Statenkwartier komen jaarlijks veel incidenten voor. Reden om bewoners extra te informeren over wat er allemaal in en om het huis gedaan kan worden.
Dus kom naar de markt en zie hoe soms verbluffend simpele maatregelen vervelende situaties kunnen voorkomen.

Meer over lezen? Kijk dan hier: 17067-STK-Buurt-Preventie-Team-FlyerA5-DRUK

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.