De Statige Dames gaan uit eten (9): Ravi

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Wijnbar

Ravi is een wijnbar, de eerste en enige tot nog toe in onze wijk. Wijnbars zijn hip, je ziet ze op diverse plaatsen binnen en buiten onze stad. Het concept omvat keuze uit een flink aantal wijnen, ook per glas, met een klein hapje erbij. Het pand aan de Jacob Gillesstraat, waarin voorheen De Parodie was gevestigd, is omgevormd tot een knusse ruimte met kleine en grotere tafels en zelfs een echte loungeplek. Het doet gezellig aan.

We hebben wat gasten bij ons, dus testen we drie verschillende wijnen deze avond. Een Pinot Grigio van Giol, een witte Rioja van Hacienda Lopez de Haro en een rode wijn uit El Bierzo van Bodegas Petit Pettacum. Stuk voor stuk soepele, toegankelijke wijnen.

Uiteraard testen we ook het fingerfood, om met Ravi te spreken: ‘ontzettend goed eten’. De oesters zijn lekker vers en goedgeprijsd. Vervolgens bestellen we bruschettas met twee smeerseltjes. We kiezen voor de rillette, de makreelsalade èn de bruschetta van de week. Dat blijkt ook een bruschetta met makreelsalade. Dat had de serveerster wel even kunnen melden. Ze zijn wel heel lekker. De groententempura is crunchy en knapperig. Bij de rode wijn proeven we de pulled duck met hoisin saus en pannenkoekjes, de secreto Iberico (knapperig varkensvlees) en de carpaccio van rib eye. En om af te sluiten nog een kaasplankje. Het zijn allemaal ‘deel’-gerechtjes; met het gezelschap delen we de gerechtjes. Kleine gerechtjes die mooi opgemaakt en zeer smaakvol zijn. We zijn van mening dat zo’n concept met zijn tweetjes heel gezellig kan zijn, maar met een grotere groep toch wat ingewikkeld en onrustig eten is.

Ravi Bruschetta

Ravi-ssante?

De wijn is niet goedkoop. Voor € 4 heb je het goedkoopste glas wijn. De hapjes zijn heel lekker, maar wij vinden het onvoldoende voor een maaltijd. Conclusie is dat je hier komt om wijn te drinken, met een borrel hapje erbij en dan het liefst in klein gezelschap. Aan het eind van de avond bedraagt onze rekening €47,50 pp. Voor vier à vijf glazen wijn en wat hapjes erbij, waarbij je niet het gevoel hebt dat je gegeten hebt, vinden wij dat best prijzig.

Kortom, ga naar Ravi als je wat wilt vieren met een heerlijk hapje erbij. Voor ‘uit eten’ vinden we het minder geschikt, is onze bescheiden mening.

De cijfers

Ravi Duck

Eten: lekker, goed en vers, een 8.

Entourage: gezellig, ook een 8.

Bediening: de medewerksters doen hun best, maar moeten nog veel vragen en zijn ook niet heel alert, een 6.

Prijs-kwaliteitverhouding: de wijnen zijn goed maar relatief duur, de hapjes klein en niet goedkoop daarom een 6.

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op 7.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.