Aida aan Zee op Scheveningen: uitverkocht. Maar: uitzending NOS-TV

Zoals eerder al gemeld wordt er op donderdag 13 juni t/m zaterdag 15 juni de opera Aida aan Zee van Verdi uitgevoerd op het Zuiderstrand. Een spectaculaire strandopera tijdens “Festival Classique”.

Ook de belangstellenden hebben zich niet laten kennen. De voorstelling is drie dagen lang volledig uitverkocht. Was de oorspronkelijke planning nog 1100 bezoekers, nu met een vergroot maximum van 1200 bezoekers per voorstelling is de koek echt op. Maar er is hoop dat u deze bijzondere voorstelling kunt gaan zien. Lees dus verder!

Op zaterdag 15 juni zal er een tv uitzending zijn vanuit Scheveningen, Zuiderstrand. De uitzendtijden:

zaterdag 15 juni

van 21.05 – 22.00 uur

Zender: TV Nederland 2 (NOS)

Update 16-6: hier kunt u de uizending terugzien: https://www.npostart.nl/aida-aan-zee/15-06-2019/VPWON_1302857

Tevens kunt u dan de voorbereidingen zien van deze opera. Het wordt een waar spektakel: alleen al 375 mannen en vrouwen uit (ook) onze wijk in een speciaal samengesteld koor ter weerszijden van het hoofdtoneel. En dat alles met meer dan 2,5 maand voorbereiding van het koor. Dus: alleen al gaan kijken of er geen bekenden van u te zien zijn! En het geheel wordt begeleid door een live professioneel orkest.

Update 14-6: de première afgelopen donderdag krijgt van het NRC een waardering van 4 sterren!! Lees het hier:

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/14/aida-aan-zee-met-hoodies-en-een-handtasje-a3963722

En hier de aankondiging van de tv uitzending: zaterdagavond, Nederland 2, 21.05 uur:

https://www.facebook.com/podiumwitteman/videos/425487064672563/?s=100001865527507&v=e&sfns=mo

Van de officiële site:

“Festival Classique” brengt een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: ‘Aida aan Zee’.

Aida aan Zee
Speciaal voor ‘Aida aan Zee’ is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal kan zich meten met het origineel. Uiteraard ontbreekt de beroemde Triomfscène niet. Voor deze strandopera bundelen een projectkoor van ruim 300 zangers en zangeressen, talentvolle dansers, prachtige solisten, Theater koor Dario Fo en een 12-koppig orkest hun krachten.

De opera Aida
Giuseppe Verdi schreef Aida in 1871 en sindsdien is de opera wereldwijd een succes. De opera speelt zich af in de woestijn tijdens een oorlog tussen de twee grote Afrikaanse rijken uit de oudheid: het Egyptische en het Ethiopische rijk. Haar populariteit heeft Aida mede te danken aan de spectaculaire Triomfscène, waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs. Naast deze grootse kant kenmerkt Aida zich ook door de intieme momenten waarin de persoonlijkheden van de karakters op indrukwekkende wijze tot hun recht komen.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.