2017: het jaar van de fruitige en volle wijnen

Nadat alle champagne van de jaarwisseling was verwerkt, startte wijnproefclub Statenkwartier begin januari het nieuwe jaar nogmaals met een extra portie alcohol (die door sommige leden wel professioneel werd uitgespuugd). Het thema van de avond was toepasselijk: een wijn waarmee je het nieuwe jaar wil karakteriseren.

Geen eenvoudige opdracht om geschikt bij in te kopen, maar dit gaf natuurlijk wel prachtige uitleg en verhalen die sterker werden met het verstrijken van de avond.

Mousse, fruitig en vol

de eerste winnaars van 2017

De deelnemers mochten zich uitleven in de verbeelding van het nieuwe jaar, dat leverde mooie bruisende wijnen, bloemige witte wijnen en volle rode wijnen op. In de categorie wijnen met bubbels was de winnaar van de avond de prosecco ‘Fenice’ extra dry van Giol. Deze wijn, die recentelijk al lovend beschreven is in ‘Den Haag Centraal’,  is tijdelijk voor € 9,95 (normaal € 14,95)  te verkrijgen bij Bosman en werd door het panel beschreven als ‘vrolijk en sprankelend, waarmee je in 2017 vol energie door het leven wilt gaan’.

Bij de witte wijnen ging de strijd om de eerste plaats tussen een Pouilly Fumée (€ 9,50 Van Dop, Voorburg) met veel goede persoonlijke herinneringen en een Fumees Blanches (€ 7,25 Sligro) waarbij de laatste net even een betere score kreeg.

Het niveau bij de rode wijnen was bijzonder hoog deze avond. Alle wijnen van rond de 10 euro kregen opvallend goede beoordelingen. De uiteindelijke winnaar werd de Ciro rosso classico uit 2014 (€ 8,95 bij Le Connaisseur) vanwege de mooie volle smaak en de goede prijs/kwaliteit verhouding. De wijn had maar een neuslengte voorsprong in de beoordeling op een Old Vine Zinfandel van Ravenswood (€ 10,95 bij Le Bouchon), een echte Amerikaan onder het motto zo snel mogelijk opdrinken en dan vergeten we de politiek.

Kortom, een veelbelovende start van dit nieuwe jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.