20 en 21 april: opening strandseizoen met “Bonfire Beach Fest”

Dit jaar zal het strandseizoen aan de Haagse kust worden ingeluid met het BonFire Beach Fest, een tweedaags cultureel en muzikaal evenement op het strand van Scheveningen. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april wordt het Scheveningse strand omgetoverd tot een gratis toegankelijk festivalterrein met een uniek eenmalig vuurdorp en optredens van bands, dj’s en andere acts.

Strandtenten organiseren hun openingsfeesten tijdens BonFire Beach Fest op beide avonden. Den Haag wil zich hiermee op de kaart zetten als het ‘Barcelona van Noord-Europa’. Voor meer informatie zie: http://www.bonfirebeachfest.com

Scheveningen ‘on Fire’

Eén van de hoogtepunten van BonFire Beach Fest dit jaar is de sprookjesachtige vuurtuin op het strand van Scheveningen. In deze exclusieve vuurshow maakt het Franse gezelschap Carabosse gebruik van grootschalige vuurinstallaties en –objecten. Deze Franse vuurtovenaars nemen bezoekers mee een sprookjesachtige, poëtische wereld in en zetten Scheveningen hiermee letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam. Naast de exclusieve vuurshow vinden er openingsfeesten plaats in samenwerking met de Scheveningse ondernemers, van het Zwarte Pad tot aan de Vissershaven.

BonFire Beach Fest is een initiatief van de gemeente Den Haag om de stad verder op de kaart te zetten als Stad aan Zee. Het festival, dat vorig jaar in juli zijn debuut beleefde, wordt dit jaar aangegrepen om het strandseizoen te openen.

Onderdeel Feest aan Zee: 200 jaar badplaats Den Haag – Scheveningen

BonFire Beach Fest is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen. Bekijk het hele programma op http://www.feestaanzee.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.