Let op! Weesfietsenregeling Den Haag van kracht.

Recent heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten voor de hele stad de 28 dagen weesfietsenregeling in te voeren. Tot nu toe gold deze regeling in 8 aangewezen gebieden, verspreid over de stad, maar dit nieuwe besluit betekent concreet dat in de hele stad fietsen maximaal 28 dagen ongebruikt op straat mogen staan. Dus ook in ons Statenkwartier.

Hotspots

Toezichthouders zijn vanaf 3 april aan de slag gegaan met 52 hotspots die verdeeld zijn over 12 gebieden in alle stadsdelen. Rond augustus zijn de hotspots opgeruimd en gaan de toezichthouders reguliere handhavingsrondes doen. Die rondes zullen beginnen in de eerder aangewezen 8 gebieden. Daarna volgen de andere delen van de stad. Hoe die planning zal zijn, is nog niet bekend.

Bewonersinformatie

Om bewoners te informeren, is een nieuwe webpagina gemaakt  www.denhaag.nl/fietsen. Daarnaast komen er rondom de hotspots posters en bouwborden en plaatst de gemeente een bericht op Facebook.

Specifiek voor Scheveningen is de informatie te vinden op https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/scheveningen/nieuws-stadsdeel-scheveningen/gemeente-ruimt-ongebruikte-fietsen-in-stadsdeel-scheveningen-op-.htm

Belangrijke data en hotspots Scheveningen

In twee periodes krijgen in Scheveningen fietsen een waarschuwingslabel, van 16 tot en met 20 april en tussen 21 en 25 mei. Heeft een fiets een label gekregen en na 28 dagen nog steeds niet gebruikt? Dan worden de fietsen tussen 21 en 25 mei én 25 en 29 juni naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht.

Hier krijgen fietsen van 16 tot en met 20 april een waarschuwingslabel:

  • Kurhausplein en omgeving

Strandweg, Zeekant, Zwolsestraat vanaf Gevers Deynootweg, voor Ramadahotel, achter Palaceplein langs Gevers Deynootweg tot Parkeergarage Gevers Deynootplein, Bezaansmast, Rederserf, langs Kurhaus over trappen naar Strandweg.

  • Zwolsestraat en omgeving

Rondom Pathé Bioscoop, Zwolsestraat tot TinQ tankstation, Harstenhoekweg tot politiebureau Scheveningen, Kurhausweg tot Gevers Deynootweg, Dirk Hoogenraadstraat, Gevers Deynootweg, Circusplein, Dirk Hoogenraadstraat, Havenkade tot Gevers Deynootweg.

  • Keizerstraat en omgeving

Rondom Vissersvrouw van Scheveningen, Kalhuisplaats, Wassenaarsestraat tot Werfstraat, Werfstsraat tot Jurriaan Kokstraat, Jurriaan Kokstraat tot Keizerstraat, Keizerstraat tot Kolenwagenslag, Kolenwagenslag tot Nieuwe Laantjes, Nieuwe Laantjes, Jacob Pronkstraat tot gebied Keizerstraat en Kalhuisplaats.

  • Stadsdeelkantoor Scheveningen en omgeving

Badhuisstraat, Vijzelstraat tot Rogstraat, Rogstraat, Kerklaan tot Scheveningseweg, Scheveningseweg tot Badhuisstraat.

Hier krijgen fietsen van 21 tot en met 25 mei een waarschuwingslabel:

  • Duindorp

Pluvierstraat, Houtrustweg, Nieboerweg, Duivelandsestraat.

  • Havengebied

Doctor Lelykade, Van Bergenstraat, Westduinweg tot Duindorpdam, Kranenburgweg.

  • Frederik Hendriklaan en omgeving

Aan beide kanten hele Frederik Hendriklaan van Johan van Oldenbarneveltlaan tot Statenlaan.

Fiets weg?

Als de gemeente een fiets verwijdert, wordt hij naar het Fietsdepot Haaglanden aan de Junostraat 24 (Binckhorst) gebracht. Op fietsdepothaaglanden.nl kan iedereen zelf controleren of zijn/haar fiets bij het depot staat.

Neem bij het ophalen van de fiets iig een geldig legitimatiebewijs, een bewijs van eigendom of een passende fietssleutel mee.

Betalen kan alleen via PIN. De hoogte van de vergoeding voor de verwijderingskosten staat op het label.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.