Zoomen over verduurzamen van de wijk

Het klimaat slaat op hol, en dus moet ook Nederland zo snel mogelijk een halt toeroepen aan de uitstoot van broeikasgassen. De overheid heeft allerlei ideeën hoe dat moet gebeuren. Een groepje enthousiaste wijkbewoners – onder de naam Statenwarmte – wil proberen om de regie in eigen hand te houden en zoekt zelf naar oplossingen voor het Statenkwartier. Maar uiteraard niet zonder steun van de bewoners. Om de bewoners voor te lichten over alle mogelijkheden voor het verduurzamen van woning en wijk, waren informatieavonden gepland. Die zijn door het Corona-virus afgelast. In plaats daarvan zijn er zogenaamde zoom-bijeenkomsten. Op woensdagavond 2 september kunt u inloggen op zo’n wijkvergadering. Later deze maand gooit Statenwarmte een meningspeiling door uw brievenbus.

Woensdagavond 2 september 2020 gaan we weer ‘Zoom-en’ in het Statenkwartier. Iedere wijkbewoner is welkom. Een ‘Zoom’ is een digitale bijeenkomst via een website. Deze vorm is een noodoplossing om dat we niet ‘live’ bij elkaar kunnen komen met grotere groepen.

Zoom mee en klik op 2 september rond 19.45 op de volgende link:

https://us02web.zoom.us/j/87463074744

Thema

‘Introductie van de meningspeiling die in september huis-aan-huis verspreid gaat worden’. Deze zomer is al een steekproef gehouden onder ongeveer 200 huishoudens. In september kunnen alle huishoudens hun mening geven.

Gemeente is vertegenwoordigd

Marco Zeeman, directeur energietransitie Gemeente Den Haag, zal kort de huidige stand van zaken bij de gemeente aangeven. Bovendien is Benno Schepers, onderzoeker/adviseur duurzame steden bij Ingenieursbureau CE Delft, aanwezig om vragen te beantwoorden over de energietransitie in het Statenkwartier.

Programma

19.45 uur inloggen

20.00 uur Start bijeenkomst.

  • Marco Zeeman(directeur energietransitie Gemeente Den Haag): stand van zaken en hoe de meningspeiling aansluit bij het maken van het Wijkenergieplan
  • Statenwarmte: introductie van de meningspeiling
  • Een vooraf opgenomen interview met Jasper Schilling van CE Delft onder andere over het rapport van DWA over het Statenkwartier
  • Gelegenheid tot vragen stellen aan Benno Schepers van CE Delft

Weet u nog niet waar Statenwarmte over gaat? Log in om 19.30 uur. Tom Egyedi van Statenwarmte zal kort ingaan op wat we de afgelopen jaren hebben gedaan en wat de resultaten tot nu toe zijn. Dit is vooral voor wie nog geen bijeenkomsten heeft meegemaakt en/of nog weinig van het project weet.

Verdiepen in de inhoud? 

Meer info: www.statenwarmte.nl/zoom

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.