Zomerwandelingen door het Statenkwartier met gids, ze zijn er weer! Meld u nu aan.

Van: Francis van der Hout

Vorig jaar vierden wij het 100-jarig jubileum van onze wijk. In dat kader hebben wij de hele zomer gegidste wandelingen door het Statenkwartier aangeboden. Deze wandelingen waren zo’n succes, dat wij besloten hebben om ze deze zomer wéér op het programma te zetten. We vieren gewoon dat de wijk in 2016 maar liefst 101 jaar bestaat!

statenkwartier-boekVorig jaar werd het jubileumboekje “Struinen door het Statenkwartier, 9 ontdekkingstochten” uitgegeven.

De gidsenploeg van de komende zomerwandelingen zal bestaan uit makers van dat boekje en een enthousiaste wijkbewoner die gewend is als gids op te treden.

We organiseren deze wandelingen op elke 2e maandagavond en 2e dinsdagavond van de maanden juni, juli en augustus. De wandeling op maandagavond 8 augustus krijgt een speciaal tintje: bij deze wandeling zal extra aandacht worden besteed aan het Indisch verleden in de wijk. Wie wil, kan die avond zelfs vooraf gezellig mee-eten aan een Indische rijsttafel bij restaurant Poetri Ajoe op de van Boetzelaerlaan. Hieronder vindt u detailinformatie over één en ander.

Misschien heeft u vorig jaar al eens met ons meegelopen, en wilt u nu graag in een ander deel van onze mooie wijk worden rondgeleid. Dat kan natuurlijk! Vertel ons in uw aanmelding welke wandeling u vorig jaar met ons hebt gelopen, en dan doen wij in overleg met u ons best om u een andere wandeling aan te bieden.

Informatie over de wandelingen en de inschrijvingen (zie voor de Indische wandeling hierna)Struinen-door-het-Statenkwartier-collage
Wanneer: de maandagavonden 13 juni en 11 juli en de dinsdagavonden 14 juni, 12 juli en 9 augustus

Duur: ongeveer anderhalf uur.
Starttijd: om 19.30 uur.
Vertrek: op de kruising van de Frederik Hendriklaan en de Statenlaan (bij de bankjes van de Kleine Staat)
Aantal: maximaal 15 deelnemers per wandelgroep.

Kosten: gratis!

Aanmelden: ja, dat is noodzakelijk om teleurstellingen (bij deelnemers en gidsen) te voorkomen.
Adres: gidswandelingen@gmail.com
Vermeld: uw naam, aantal deelnemers, telefoonnummer (bij voorkeur mobiel) en de datum van de wandeling waarvoor u inschrijft.
Slecht weer: bij slecht weer gaat de wandeling niet door. De gids bepaalt op de dag zelf of een wandeling wordt afgelast en stelt de deelnemers op de hoogte.

Wandeling met aandacht voor het Indisch verleden van de wijk op maandagavond 8 augustus

Wie wil, kan voorafgaand aan de wandeling deelnemen aan een Indische rijsttafel bij Poetri Ajoe (aanmelden hiervoor graag uiterlijk 25 juli). Dit restaurant is gevestigd op de Van Boetzelaerlaan 134. Deelname aan de Indische rijsttafel kost € 20 p.p., incl. 1 drankje. Deelname aan de wandeling is uiteraard gratis.

Duur wandeling: ongeveer anderhalf uur
Starttijd: De maaltijd start om 17.30 uur, de wandeling om 19.30 uur.
Vertrek wandeling: vanaf restaurant Poetri Ajoe.

Aanmelden: ja, dat is noodzakelijk om teleurstellingen (bij deelnemers en gidsen) te voorkomen.
Adres: gidswandelingen@gmail.com
Vermeld: uw naam, aantal deelnemers, telefoonnummer (bij voorkeur mobiel) en of u al dan niet komt eten bij Poetri Ajoe.

Slecht weer: bij slecht weer gaat de wandeling niet door, maar de maaltijd wel. De gids bepaalt op de dag zelf of een wandeling wordt afgelast en stelt de deelnemers op de hoogte.

2 antwoorden
 1. Margriet Hierink-Andriesen. zegt:

  Wat een mooi initiatief. Heb vroeger daar in de buurt gewoond, kom nog wel op de Fred. Grote liefde en warmte voel ik voor deze winkel-laan. Ik zou die wandelgids wel willen kopen, kan dat ook? zodat ik het thuis in gedachten mee kan lopen. Tegen betaling uiteraard.

  In afwachting, hart.gr.
  Margriet Hierink,
  b.j.hierink@hetnet.nl

  Beantwoorden
 2. Rogier zegt:

  Het boek Struinen door het Statenkwartier (uitgegeven in 2015 nav van het 100 jarig bestaan van de wijk) geeft een perfect beeld van de wijk, rijk geïllustreerd en met veel nauwgezet beschreven wandelingen. Het is voor 15 euro te koop bij de Print Studio, Jacob Gillesstraat 12 2582 XZ Den Haag 070 – 306 3334. Wellicht kunnen zij het ook opsturen tegen portokosten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.