Zilte zeelucht & cultuur snuiven tijdens Festival aan Zee

Eerder berichtten wij al over “Scheveningen 200 jaar badplaats”. Nu is het volledige programma van de maand juni bekend. Ga er maar even voor zitten: het is heel wat. En zoek maar vast wat gaatjes in de agenda.

Zilte zeelucht is niet het enige dat je in juni opsnuift… Den Haag ~ Scheveningen viert deze maand één groot cultureel Festival aan Zee. Een divers programma van theater, opera, muziek, acrobatiek, dans, kunst, design en cabaret. Bijzondere voorstellingen op verrassende locaties zoals in het duingebied, bij zonsondergang aan zee of het hippe Zeeheldenkwartier. Drie weekenden op rij kun je je volledig onderdompelen en bijzondere buitenkansjes beleven.

 

Eerste weekend in juni:

Naked Roots – Johan Creten in Museum Beelden van Zee, vanaf 1 juni
De Belgische beeldhouwer Johan Creten herintroduceerde klei in de hedendaagse kunst. Volgens Creten zit klei vol wezenlijke betekenis. In de expositie ‘Naked Roots’ zijn vogelsculpturen van de kunstenaar te zien.

Festival Designkwartier, 1 t/m 3 juni
Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen. Verrassende routes lopen langs vele plekken waar je kennis maakt met de Zeehelden van Nu: ontwerpers die zich laten inspireren door strand en zee. Zo kun je bijvoorbeeld echt Haags glas kopen, gemaakt van Schevenings zand, leren hoe vissenhuid tot leer wordt verwerkt en was je handen met zeewater, dat terplekke van zout- naar zoetwater is omgezet. Woon daarnaast het eerste Zeelab bij met als thema ‘Uptime’.

Halka – Groupe Acrobatique de Tanger 2 & 3 juni

Groupe acrobatique de Tanger

Verbluffend & adembenemend. Halka is de spectaculaire voorstelling aan zee die met de hulp van een echte acrobatiek-goeroe is gemaakt. De Marokkaanse acrobaten spelen op adembenemende wijze met de zwaartekracht op locatie in The Hague Beach Stadium.

 

Tweede weekend in juni:

Carmina Burana, onderdeel van Festival Classique  7 t/m 9 juni   
300 zangers en zangeressen, 10 talentvolle dansers, een energiek pianoduo en een opzwepende slagwerkgroep brengen in deze unieke stranduitvoering Carl Orff’s meesterwerk: Carmina Burana. Deze muzikale strandbeleving vindt plaats bij de Pier en is onderdeel van Festival Classique. (Uitverkocht)

 

Liefdeskuren

Liefdeskuren – vanaf 7 juni
Liefdeskuren is een theatraal vormgegeven audiowandeling op bijzondere plekken zoals een afsloten gedeelte van de Pier, het dak van een hotel en de Luchtwachttoren in de duinen. Het verhaal gaat over componist Felix Mendelssohn Bartholdy die in 1836 vanwege zijn fragiele gezondheid ging kuren aan de Haagse zee (en om te bedenken of hij wel wilde gaan trouwen).

DuneArt Festival – 8 t/m 10 juni
Van 8 t/m 10 juni 2018 organiseert DuneArt een festival met een breed aanbod van diverse kunsten. De duinen vormen een decor voor verhalenvertellers, toneelspelers, natuurmuzikanten, dichters en kunstenaars. Een echt buitenkansje!

Summer of Laugh  –  vanaf 8 juni 
Theater Diligentia trekt het theaterseizoen nog even door met Summer of Laugh. Bekende cabaretiers als Soundos, Sjaak Bral, Raoul Heertje, Yentl & de Boer en veel jong talent staan op de bühne met een zomerbriesje. Enkele voorstellingen vinden plaats in het openluchttheater in Zuiderpark. Bij deze zomerse voorstelling is een ijsje inclusief en wordt afgesloten met een opzwepend feestje.

 

Derde weekend in juni:

Solo’s at the Sea  13 & 14 juni  
Dans in de branding. Een avondvullend programma waarbij dansers en choreografen van de DeDJDD samenwerken en danstheater versmelt met een prachtig decor aan de Noordzee. (Uitverkocht)

The Hague African Beach – 17 juni
Maak kennis met het bruisende strandleven van Afrika. Alle zintuigen worden geprikkeld. Geniet van muziek, dans, eten, kunst, lifestyle, optredens, proeverijen en Afrikaanse braai. Je kunt ook mee doen aan een Kizomba workshop.

Watersprookje Ondine in Koninklijke Schouwburg – 19 juni t/m 7 juli
Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool spelen het romantische watersprookje ‘Ondine’. Voor dit spektakelstuk met het volledige ensemble gaat de zaal onder water en de schouwburg op z’n kop. De jonge waternimf Ondine groeit op in een mythisch bos en is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op ridder Hans, neemt hij haar mee naar het hof…

Festival Classique – T/m 18 juni

Festival Classique

Van intieme concerten in het Reuzenrad tot voorstellingen met gevestigde namen zoals het Residentie Orkest in het Kurhaus. Festival Classique biedt een verrassend programma en brengt een ode aan 200 jaar badplaats. Jonge muzikanten presenteren hun nieuwe werk in de Lourdeskerk.

Bent u er nog?Wilt u echt álles lezen?!? Klik dan op: https://denhaag.com/nl/feestaanzee/themaweken#festival-aan-zee-1-t-m-20-juni-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.