Vers van de pers: betaald parkeren opnieuw tegen het licht houden

Het nieuwe College van B&W heeft vandaag, woensdag 30 mei, de plannen voor de komende vier jaar ontvouwd. Dat zijn er natuurlijk heel veel, maar voor ons als Statenkwartier springt er één zaak duidelijk uit. Lees dus verder!

Het betaald parkeren in het Geuzen- en Statenkwartier en bij de Scheveningse haven wordt tegen het licht gehouden. De gemeente gaat onderzoeken of er wel draagvlak voor is, zo niet dan wordt het teruggedraaid.

Ja u leest het goed, bij geen of onvoldoende draagvlak wordt het betaald parkeren teruggedraaid. Eerst zien, dan geloven natuurlijk. En niet iedereen is daar voorstander van, ook niet in onze wijk. Maar het geeft in ieder geval nog eens extra aan hoe belangrijk de door de gemeente aangekondigde evaluatie van eind 2018 wordt.

 

En ja, Groep de Mos kon natuurlijk moeilijk anders, wetende dat ze er zich in het verleden ook al sterk voor heeft gemaakt. Zie maar eens het afgebeelde affiche uit de verkiezingstijd…….

17 antwoorden
 1. Menno zegt:

  Ik ben heel blij met betaald parkeren. Er is opeens plaats voor ons als bewoner en allerlei busjes zijn verdwenen. Het geeft de wijk wat lucht.

  Beantwoorden
 2. Annet de Jager zegt:

  Wat mij betreft: afschaffen dat betaald parkeren in het Geuzenkwartier. Ik heb nog nooit hinder ondervonden op de Kranenburgweg wat parkeren betreft, kon altijd mijn auto voor de deur kwijt. En nu al 2x een boete moeten betalen voor vrienden door of 6 minuten te laat aanmelden omdat de app niet werkt of door dat de app opeens de parkeertijd beëindigd. Daarnaast niet kunnen afmelden omdat de app weer eens niet werkt en dan wordt er wel de tijd dat er niet afgemeld kon worden afgeschreven van je bezoekersvergunning. Helaas kan ik dan geen 63,75 in rekening brengen.
  Ook hebben wij, in het Geuzenkwartier van te voren nooit de informatie brief gekregen over het betaald parkeren waar ook inloopavonden waren opgenomen om je mening te geven. Deze kregen we pas toen de laatste informatieavond al geweest was. Wat een inspraak!!

  Beantwoorden
 3. Taco zegt:

  Ah kijk, daar is de betrouwbare overheid weer. We waaien lekker met alle winden mee….
  Van mij mag het betaald parkeren blijven, ik vind het heel fijn om weer wat ruimte in de straat te hebben: zowel om te parkeren (voor mij en voor de bewoners van straten rondom mij waar het gewoon te smal is) als voor de kinderen om soms eens gebuik te maken van de middenberm. De verklaring: de busjes en tweede/derde auto’s uit andere buurten die hele weekenden voor de deur stonden zijn weg. Rara wat zou er straks weer op de stoep staan.
  Dit geldt overigens niet alleen voor mijn straat, maar ik merk het in de hele buurt. Er zullen altijd straten zijn waar het niets uit heeft gemaakt, maar alleen tot de eigen voordeur kijken is wellicht wat kortzichtig.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Zonder verder een standpunt te verkondigen over wel of niet betaald parkeren: feit is dat de gemeente voor eind 2018 een evaluatie heeft toegezegd, van meet af aan. Een serieuze evaluatie houdt alle opties voor bijstelling van de regeling open: van 24 uur zeven dagen per week t/m terug naar af en in het geheel geen betaald parkeren.

   Beantwoorden
 4. Klaas zegt:

  Lekker zo laten! Het is volstrekt normaal dat in onze wijk(en) betaald parkeren geldt. Had gewoon al veel eerder moeten gebeuren. Vergelijk onze situatie eens met dit soort wijken in andere grote steden en besef dan dat we gewoon niet moeten piepen. En als je dan toch gratis wil parkeren: ga verhuizen.

  Beantwoorden
 5. Renee zegt:

  Als bewoner van het Statenkwartier ben ik voor betaald parkeren. Zelden nog nodig om straten verderop te parkeren, geen dubbel geparkeerde auto’s meer op de Fred (heel irritant vooral voor fietsers, zo niet gevaarlijk) en het stimuleert shoppende bezoekers misschien (hopelijk) om de fiets, auto of bus te pakken ipv de auto, beter voor het milieu en de leefbaarheid in de wijk.

  Beantwoorden
 6. Bert zegt:

  Betaald parkeren moet blijven. Wij kunnen nu altijd in de buurt van ons huis parkeren zelfs ook ‘s-avonds en dat ondanks dat er gemiddeld 2 containers in de straat staan. Dat was voorheen zeker niet altijd mogelijk. En de busjes zijn gelukkig uit het straatbeeld verdwenen.

  Beantwoorden
 7. Rob Geurst zegt:

  Eindredacteur wanneer lees en hoor ik een keer excuses van het wijkbestuur dat jullie zonder overleg met je bewoners, dit betaald parkeren hebben laten invoeren?
  Zelfs in het wijkkrantje dat ik nota bene al jaren sponser is er nooit iets over gemeld.
  Het kost een ondernemer met een busje nu 3200 euro per jaar. Ik heb meer dan 10 busjes rijden reken maar uit 35000 kosten extra en wist er niets van af.
  En voor de mensen die zeggen: ik kan lekker voor de deur staan en blij dat de busjes uit de wijk zijn:
  Kijk verder dan uw neus lang is.
  De kleine ondernemer uit uw wijk met die busjes, moet per jaar, omdat u anders misschien 50 meter moet lipen, ineens een maandsalaris aan parkeertarief betalen.

  Beantwoorden
 8. Eindredacteur zegt:

  In het verleden is meermalen aandacht besteed aan betaald parkeren. Ook uw persoonlijke situatie is toen aan bod gekomen. Er is hier dan ook nu sprake van een herhaling van zetten. Daar gaan we geen energie in steken.
  De lezer weet dat wij bepaald niet achterover hebben gezeten waar het ging om aanpassingen in het door de gemeente voorgenomen regime van betaald parkeren. Helaas gaf de gemeente in het geheel niet thuis. Zoals bekend is nu alles gericht op de evaluatie eind dit jaar. Daar hebben wij van de gemeente harde toezeggingen voor gekregen tav de mogelijke betrokkenheid van de wijk.
  Voor wat betreft het parkeren van bedrijfsauto’s in onze wijk: daar zijn op de valreep versoepelde regelingen voor ingevoerd door de gemeente (1 op 2 fulltime arbeidsplaatsen ipv 1 op 5). Of 10 busjes in een straat van één bedrijf ook tot de mogelijkheden zou moeten behoren voor een parkeervergunning?!? Je denkt dan eerder aan een bedrijventerrein dan aan een leefbare woonomgeving.

  Beantwoorden
 9. Ellen zegt:

  Helaas heeft het betaald parkeren bij ons in de straat totaal geen effect gehad. Wij hebben geen plek meer gekregen in de straat. Dus afschaffen dat betaald parkeren.

  Beantwoorden
 10. Eindredacteur zegt:

  Er zijn ook legio reacties van wijkbewoners die juist wél blij zijn met betaald parkeren omdat dat de parkeersitiuatie in hun directe omgeving juist heeft verbeterd. Hoe het ook zij: de afweging zal op wijkniveau gemaakt moeten worden, niet op straatniveau. We kunnen moeilijk onze wijk gaan opknippen in x gebieden met verschillende parkeerregelingen.

  Beantwoorden
 11. Karin zegt:

  Ik vind betaald parkeren prima in alle wijken. Maar doe het dan met gelijke regels. Bijvoorbeeld overal vanaf 18,00 tot 00,00 uur. Dan is het voor iedereen duidelijk.Nu is er wildgroei wat betreft de tijden en waar wel en waar niet. In het Statenkwartier is het heel moeilijk om betaalmogelijkheden te vinden. Er staat alleen hier en daar een betaalpaal.

  Beantwoorden
 12. Eindredacteur zegt:

  Eerder hebben wij al bij de gemeente aangegeven dat, áls betaald parkeren gehandhaafd wordt, er inderdaag gelijke uren zouden moeten zijn tov de omliggende gebieden v.v.. Het enige verschil zou de tariefstelling moeten/kunnen zijn. Zo voorkom je tussentijdse bewegingen van voertuigen teneinde zonder kosten te kunnen parkeren. Ambtelijk deelde men ons standpunt, maar politiek/bestuurlijk kreeg men dit (toen) niet rond, zo luidt het antwoord van de gemeente. Enfin, in ieder geval een punt voor de evelauatie eind dit jaar.
  Wat de betaalpalen betreft: die zijn inderdaad dun gezaaid. De gemeente reageert hierop door te stellen dat al ca 70% van de betalingen via een parkeerapp zou plaatsvinden en dat dit percentage nog steeds groeit. Ook dit lijkt ons een punt voor de evaluatie eind dit jaar.

  Beantwoorden
 13. Esther zegt:

  Ik woon zelf in het geuzenkwartier en heb een winkel op De Fred. Als ze toch betaald parkeren willen behouden, dan zou het heel fijn zijn als dit vanaf 18.00 in zou gaan. WIj merken het in de straat als winkeliers: klanten blijven weg en het is een stuk minder druk, ook op zaterdag….
  Op de Fahrenheitstraat en de Reinkestraat gaat betalen ook pas om 18.00 in. Zo hebben bewoners toch plek in de avond en wij weer blije klanten!

  Beantwoorden
 14. Antoon Vergroesen zegt:

  WAAR IS DE CONTROLE OVER GEPARKEERDE AUTOS IN DE WIJK? Bij mij staat minimaal al 2 weken een VW Ludo auto voor de deur met een half afgevallen NL nummer plaat XS-SD-23; Hoort deze auto hier thuis? Waarom wordt de nummerplaat niet correct aan de auto voor bumper gemonteert?; Heeft deze auto een parkeervergunnig voor de Cornelis de Wittlaan 111? Kan de wijkagent of de parkeervergunnig controle /handhaving hier eens naar kijken? Met vriendelijke dank. Antoon Vegroesen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.