Zaterdag 7 april: ruil je tegel in voor een gratis plant

Minder stenen, meer groen in ons Statenkwartier. Samen de verstening van de wijk tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Tegel eruit, plant erin! Dat is het motto van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. 

Hoe meer, hoe beter natuurlijk. Veel gemeenten en bewoners in heel Nederland doen al mee. Het Statenkwartier doet mee op 7 april. Bij het Maris College aan de Antonie Duyckstraat 126 (ingang aan de zijkant van het gebouw) zal een stand komen waar u uw tuin- en stoeptegels in kunt leveren voor gratis planten. Dit zal van 9:00 – 12:00 uur mogelijk zijn.

 

Tuinen, binnenplaatsen en geveltuinen

De verstening van de stad heeft nare gevolgen: de stad wordt warmer, meer fijnstof in de lucht, regenwater kan niet goed weglopen, meer overstromingen, minder plek voor bijen, vlinders en vogels en nog veel meer. Daarom zien wij liever tuinen met planten in plaats van tegels en fraaie geveltuintjes (zie geveltuintje maken voor hoe je een geveltuintje aanlegt). Dat is winst voor mens, dier en milieu en dat hoeft niet veel te kosten. Via Operatie Steenbreek kunnen bewoners, bedrijven scholen etc. hun tuin- en stoeptegels inleveren in ruil voor gratis planten.

Meer informatie

Datum: zaterdag, 7 april

Tijd; 09:00 – 12:00 uur

Locatie; Antonie Duyckstraat 126 (ingang aan de zijkant van het gebouw)

 

Wilt u nog meer weten? Dan kunt u zich wenden tot Micha de Jong, bestuurslid voor Groen en Duurzaamheid van het Wijkoverleg.

Micha is aanspreekpunt voor de operatie Steenbreek en verder voor alle groene initiatieven in het Statenkwartier.

Micha de Jong

Van Boetzelaerlaan 221

06 – 18 52 68 97 of micha_dejong@hotmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.