World Forum The Hague brengt ode aan North Sea Jazz tijdens 50 jarig jubileum

Op 16 maart 2019 gaat er iets speciaals gebeuren! Er zal weer jazz door World Forum The Hague klinken. Door het gebouw en… op het gebouw! Er zullen in de grote zaal (King Willem-Alexander) en op het dak van World Forum diverse jazz optredens zijn ter ere van het vijftig jarig bestaan van de Haagse congreslocatie.

World Forum organiseert Festival TIJD op 16 maart 2019. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd om samen het 50 jarig jubileum van World Forum/Het Congresgebouw te vieren. Een groots evenement voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. Michiel Middendorf, World Forum The Hague: ‘Natuurlijk is een onderdeel van dit evenement ook jazz, het is niet voor niets dat er ruim 30 jaar lang jazz door ons gebouw klonk. Veel herinneringen van onze bezoekers komen voort uit deze gebeurtenis. Dan geven we onze bezoekers graag nog één keer een mooie herinnering!’

Hans Dulfer

Jazz in de grootste theaterzaal van Nederland
Speciaal voor 16 maart zijn er twee mooie momenten waar onze bezoekers weer naar jazz kunnen luisteren. Tijdens de show van 13.00-14.15 treedt Harrison Young op. Vorig jaar speelde de Amerikaan met zijn jazzband festivals als Jazz in de Gracht en Nacht van de Kaap plat. Met Koen Herfst, die er ook op 16 maart bij zal zijn, en Paul Quinn (Saxon) bouwde hij aan een rock & roll-album en met zijn ‘Rock to Jazz’ covershow ging hij de halve planeet over. Tevens staat Hans Dulfer weer op het podium van World Forum, na negen keer op North Sea Jazz te hebben gestaan, brengt hij die dag een uniek optreden speciaal voor het 50 jarig bestaan ten gehore.

Eric Ineke

Jazz op ‘t Dak
Jazz op ‘t Dak wordt om 14.30 geopend door een gelegenheidskwintet bestaande uit zowel jazzveteranen die het Haagse North Sea Jazz Festival nog hebben meegemaakt als uit jonge talenten die hun plek in de jazzwereld zonder meer verdiend hebben. Om 15.30 is er een jamsessie met diverse artiesten. Onder andere Eric Ineke, Peter Beets en Simon Rigter bundelen op 16 maart 2019 hun krachten tijdens Festival TIJD.
Praktische informatie: om 14.30 openen de deuren van Jazz op ’t Dak, vanaf 14.15 kunt u alvast het dak betreden. Er zullen steeds een maximaal aantal bezoekers op het dak worden toegelaten in verband met veiligheidsredenen, kom dus tijdig naar ons dak als u bij deze unieke optredens wilt zijn. Bij slechte weersomstandigheden gaan alle optredens door, de locatie wordt dan veranderd naar de Atlantic Zaal. Jazz op ‘t Dak is niet rolstoel toegankelijk, de optredens in de grote zaal wel, geef dit aan bij de boeking van uw kaarten. Kaarten voor de hele dag (en tevens dit optreden) kunt u kopen via Eventim (6 euro).
Kijk voor meer informatie op de website.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.