22 november: wijkvergadering voor bewoners Statenkwartier

Op 22 november is de wijkvergadering van het Statenkwartier in het Couvéehuis aan de Frankenslag 139. Het bestuur van het Wijkoverleg nodigt iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur De ontvangst is vanaf 19.30 uur. De vergadering wordt afgesloten met een borrel.

Verkeersvisie en betaald parkeren

Het College van B&W heeft op 5 september jl. besloten om, per 30 november a.s., betaald parkeren in onze wijk in te voeren. Het besluit maakt deel uit van een veel groter gebied waar ook Geuzenkwartier en Havenkwartier onder vallen. Tijdens de wijkvergadering geven Selma van der Zwart en Jan Jaap Koops, beiden van de gemeente Den Haag, toelichting op de verkeersvisie Scheveningen 2025, waarvan betaald parkeren onderdeel uitmaakt.

Voordracht nieuwe bestuursleden

Na twee termijnen loopt eind januari 2018 zowel voor de huidige voorzitter, Koen Baart, als voor de penningmeester, Jorien Jansen, het bestuurslidmaatschap van het Wijkoverleg af. Het bestuur draagt Marjolein de Jong voor als nieuwe voorzitter. Voor het penningmeesterschap is Margot Houtaar bereid bevonden. De wijkvergadering wordt verzocht met de voordrachten in te stemmen.

Jaarplan en begroting

Aan de hand van het jaarplan en de begroting voor 2018 blikt het bestuur vooruit naar de activiteiten voor het komend jaar. En zoals gebruikelijk wordt de vergadering afgesloten met een borrel waar, onder het genot van een drankje, informeel teruggeblikt kan worden op de vergadering.

Agenda

De volledige agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:

1. Opening, mededelingen
2. Vaststelling agenda
3. Verkeersvisie Scheveningen 2025 en invoering betaald parkeren (Presentatie Selma van der Zwart en Jan Jaap Koops, gemeente Den Haag)
4. Voordracht vanuit het bestuur van Marjolein de Jong als nieuwe voorzitter en Margot Houtaar als penningmeester, beiden per januari 2018
5. Bespreken jaarplan 2018 Statenkwartier (zie link naar bijlage hieronder)
6. Mededelingen portefeuilles
7. Rondvraag
8. Sluiting met borrel

Het bestuur kijkt uit naar uw komst!

Bijlage: jaarplan en begroting 2018 Statenkwartier

1 antwoord
 1. Frans en Inez van Maanen zegt:

  Wat fijn dat onze mening wordt gevraagd over de Herinrichting van onze laan, als bewoner van de Willem de Zwijgerlaan. Een architectenbureau heeft in opdracht van de gemeente al een tekening gemaakt. Die bomen die ze getekend hebben, dat zijn er in ieder geval meer dan nu. En het terras voor de deur mag ook blijven. Maar dan. Overal zijn auto’s getekend, maar die staan er nu ook al, alleen niet zo mooi in een rijtje. Nee, dit is niet wat wij bedoelen. Lekker groen maken die laan “steenbreek” toepassen en bijvoorbeeld banken en beelden plaatsen.
  De Willem de Zwijgerlaan mag geen parkeerterrein (meer) worden!
  Verder lijkt het ons verstandig dat de gemeente eens goed gaat nadenken, maar misschien wordt dat al gedaan, over parkeergarages in de omgeving Haven-, Geuzen en Statenkwartier voor al die mensen van buitenaf die graag Musea, Omniversum, winkelstraten, haven en strand willen komen bezoeken. Zodat we kunnen ophouden met het tellen van auto’s in onze buurt. Wij gaan er vanuit dat creatieve architecten hier wel uitkomen.
  Laten we onze straten leefbaar houden voor jong en oud, een kind weer kan spelen voor de deur en waar we weer kunnen flaneren over de oude lanen, waar evenementen kunnen plaatsvinden en er plaats wordt gemaakt voor beelden van kunstenaars. Een mooi voorbeeld is het Lange Voorhout.
  Hier profiteren straks ook de winkeliers van.
  Dan hoeven wij in ieder geval niet naar Drente om daar tot de gelukkigste mensen van Nederland te horen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.