Mijn wijk schoon en veilig: wat en waar iets melden? Lees het in de flyer!

Onlangs is er door de gemeente een flyer gemaakt waarin in één overzicht staat waar bewoners iets kunnen melden om onze wijk schoon, heel en veilig te houden.

Schoon-heen-en-veiligGraag willen wij alle bewoners attenderen op deze informatie. Er zijn ook papieren flyers gedrukt. Mocht u een aan aantal exemplaren daarvan willen hebben, dan zijn deze te verkrijgen via een mail aan julie.jelgerhuis@denhaag.nl

 

 

In de bijlage (zie hieronder voor de link) uitgebreide info van de gemeente Den Haag in de vorm van deze flyer.

20160321 DEF LR Flyer_Schoon_en_Veilig

 

 

3 antwoorden
 1. Ed in den Bosch zegt:

  Schoon???

  Met betrekking tot schoon in onze wijk , in dit geval de van Loostraat, zou ik graag even een boekje open doen. Na privatisering is nu uitbesteding, in dit geval aan HMS, een toverwoord dat de gemeente gebruikt om haar bewoners te intimideren. Gebruik van dit woord is in dit verband misschien niet terecht, maar het geeft in ieder geval mijn gevoelens weer betreffende dit onderwerp. Daar verandert een nietszeggende flyer weinig aan. Het papier is nog niet eens te gebruiken op het toilet, dus. Als eenling is het altijd vechten tegen de bierkaai.
  Afgelopen vrijdag 15 april was het weer vuilophaaldag. Dan worden zowel restafval als GFT afval gescheiden opgehaald. Voor de derde keer dit jaar bleef de GFT bak aan de stoeprand staan. Nu was ik niet de enige die 14070 hierover gebeld heeft. Het bleek dat mijn linker buurman om 13:30 uur, ikzelf om 14:30 uur en een rechter buurman om 16:00 uur gebeld hadden om dezelfde klacht door te geven. Mijn linker buurman van 13:30 uur zag HMS nog GFT ophalen in de Aert van der Goesstraat en maakte de medewerkers, door aandacht te trekken, er op attent dat de GFT bakken nog niet geleegd waren. Allen kregen telefonisch hetzelfde antwoord. HMS werkt tot 16:30 uur en na een ogenblik: “Er is en spoedopdracht van gemaakt”. Dit diplomatieke antwoord is om je zand in de ogen te strooien want er gebeurt helemaal niets. Je GFT bak kan de hele week op de stoep blijven staan want toezichthouders zie je hier nooit. En binnen halen is ook zo iets. Veel etages van de herenhuizen hebben geen balkon dus je zit, in mijn geval met een volle bak, de hele week in de stank. Is dit een tekortkoming van de gemeente of van HMS? Ik denk bijna zeker te weten, door eerdere ervaringen met dit hopeloze bedrijf, dat HMS de boosdoener is. Negeren van opdrachten, falend beleid of zelfs fraude. Betaald worden van belastinggeld en daar niets voor uitvoeren. Wie is hier de kwaaie pier? HMS die niet uitvoert wat de gemeente hen opdraagt daar waar de gemeente het gescheiden aanbieden (en ophalen) propageert. Makkelijk hoor, uitbesteden en je bent van het gezeur af. “Maar gemeente, als je anderen karweitjes voor je op laat knappen blijf je zelf verantwoordelijk”. Dus gemeente doe er iets aan en geef geen opdrachten die toch niet uitgevoerd worden.
  Dan de gele plastic zakken. Enkele weken geleden stond in de Haagse katern van het AD dat de gemeente weer de sterke gele plastic zakken gaat uitdelen in verband met de meeuwenoverlast. Nu is dat in mijn omgeving nogal een probleem vind ik. Als ik op vrijdag in mijn buurt de post bezorg dan struikel ik weer over de rommel uit de opengepikte zakken. En de lucht die daaromheen hangt is ook niet erg fris. Men is niet bereid om de rommel zelf op te ruimen, vooral ook niet omdat veel expats die hier wonen daar waarschijnlijk andere ideeën over hebben. Helaas is er bij mij aan de deur nog nooit iemand geweest die deze gele zakken aanbood. Zelfs stond ik vorige week versteld toen ik voor het eerst een gele zak waarnam. Enkele jaren geleden heb ik een rol kunnen bemachtigen via het stadsdeelkantoor. Nu zijn ze vaak op of niet meer voorradig. En van diegenen die ze wel hebben, vraag ik me af wat ze er mee doen want je ziet ze niet.
  Ik moet me niet laten verleiden om nog meer tekortkomingen van HMS te vermelden anders zou gedacht kunnen worden dat dit om een sprookje gaat. Andere zaken meld ik nog steeds, tegen beter weten in, aan de gemeente via het klachtenformulier. De mensen daar blijken niet meer dan een doorgeefluik zonder oplossend vermogen. Ben al diverse keren gebeld door de milieu-inspecteur van het stadsdeelkantoor en dat geeft ook geen oplossing.
  Misschien dat het wijkoverleg een oplossing kan forceren. Voor dit probleem in deze wijk.

  Beantwoorden
 2. Ed in den Bosch zegt:

  In navolging van mijn vorige bericht dient het volgende vermeld te worden.
  Heden middag kwam een van de buurmannen die een ook een klacht had ingediend aan deur om mij te vertellen dat hij gebeld was door HMS (een wonder is geschiedt) waarin hem medegedeeld werd dat morgen de “vergeten” GFT bakken geleegd zouden worden. Ze konden aan de stoep gezet worden en of we dit aan betreffende omwoners door wilden geven. Deze buurman bleek niet alleen naar de gemeente gebeld te hebben maar ook naar HMS. Een voorzichtig bedankje dan maar naar HMS!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.