22 mei lezing over “het nemen van besluiten”, georganiseerd door BES

Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert op zondag 22 mei een bewonersbijeenkomst. Naast een terugblik op de groei en de activiteiten van de vereniging in 2015, een inspirerende lezing over het nemen van besluiten vanuit sociaal-psychologisch oogpunt.

motivatie

De lezing vindt plaats in het nieuwe Couvéehuis, Frankenslag 139, op zondag 22 mei.

 

 

 

 

 

Programma van de middag:

13.30 Inloop BES met koffie en thee. Voor de leden van de vereniging BES is er gelegenheid vragen te stellen over de resultaten en het jaarverslag 2015 en de begroting 2016*.

14.00 Algemene ledenvergadering BES

14.05 Vooruitblik op 2016 met thema’s als Zon Op Museon, de warmterivier, de Facebookpagina, de actie Social Charging en LED op de Fred.

15.00 Lezing over het nemen van besluiten door Dr. Henk Staats

16.00 tot 17.00 napraat met drankje

Universitair docent Henk Staats werkt bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij neemt als sociaal psycholoog ons mee in de wereld van het nemen van besluiten. Waar kiezen wij als mensen voor en waarom? Wensen, motieven en barrières om over te gaan op duurzame energie. Wat motiveert ons om zonnepanelen te nemen of om onze huizen te isoleren? Is dat vooral vanuit financiële overwegingen of doen we het voor de bühne? U gaat uzelf met andere ogen bekijken!

Als u nu al vragen heeft of van plan bent deel te nemen, stuur dan een mail naar buurtenergiestatenkwartier@gmail.com. Stuurt u dit bericht door aan buren en andere wijkbewoners, die ook interesse hebben. Hoe meer bewoners meedoen, hoe duurzamer de wijk wordt.

Graag tot ziens op zondag 22 mei in het Couvée huis!

Met vriendelijke groet,

Buurtenergie Statenkwartier

Pan(d)klare oplossingen voor comfortabel en duurzaam wonen.

Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) wil, samen met de wijkbewoners, het Statenkwartier voorbereiden op het jaar 2040. De gemeente Den Haag is dan CO2 neutraal. Daarom stimuleert en faciliteert BES duurzaamheidsinitiatieven in en voor de wijk om te komen tot duurzame en comfortabele woningen. BES draait op vrijwilligers en heeft geen commerciële doelstelling. Zie voor de statuten, het jaarverslag of uw inschrijving als lid de website www.buurtenergiestatenkwartier.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.