Walking Dinner zaterdag 24 maart 2018: inschrijving geopend!

Dit jaar vindt voor de 9e keer het “Walking Dinner Statenkwartier en Geuzenkwartier” plaats. Elk huishouden in het Statenkwartier en Geuzenkwartier kan deelnemen als kok of als gast.

De datum voor het Walking Dinner Statenkwartier en Geuzenkwartier is: zaterdag 24 maart 2018

De vorige Walking Dinners Staten- en Geuzenkwartier waren zonder meer een succes. Er is lekker gekookt, gegeten en gepraat. Er zijn nieuwe contacten gelegd en mooie initiatieven ontstaan. Een leuke mix van inwoners deed mee. Zij die al lang in deze wijken wonen, maar ook nieuwe bewoners, waaronder  expats.

Hoe werkt het Walking Dinner?

Ook in deze 9e editie krijgen de deelnemers een diner waarbij een volledig 3 gangenmenu zal worden voorgeschoteld. Thuiskoks zetten hun beste beentje voor om heerlijke gerechten te bereiden.

Na ontvangst en toelichting op het programma in het Couvéehuis op de Frankenslag 139, gaan de gasten steeds naar drie verschillende adressen in de wijk om daar bij buurtgenoten thuis van een voor-, hoofd- of nagerecht te genieten.

De koks koken in hun eigen keuken een voor-, hoofd- en nagerecht. En bij elke gang schuift een nieuwe groep gasten aan. Koks kunnen zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarvoor zij koken. Dat wil zeggen groepen bestaan uit 4 tot 6 personen, maar meer kan ook. Koks en hun partners zitten uiteraard zelf met hun gasten aan tafel. Alle koks ontvangen een vergoeding per gast voor de ingrediënten en de wijn.

We sluiten de avond gezamenlijk af in het Couvéehuis. Koks en gasten kunnen dan onder genot van een drankje nog even gezellig napraten.

Voor de koks: Haute Cuisine is niet nodig. Het gaat om plezier in koken, wijkgenoten leren kennen en het ontvangen van gasten in je huis.

Voor de gasten: Per gang ontvangt de kok een wisselende groep van vier tot acht gasten aan tafel. Na een uur vertrekken de gasten weer (walking..) naar een andere kok voor de volgende gang (dinner..) met telkens andere medegasten. Gasten genieten van een driegangen verrassingsmaaltijd en krijgen ondertussen een kijkje in drie verschillende huizen.

Vindt u dat u dit jaar als kok moet meedoen, maar een 3-gangen menu is teveel of twijfelt u aan uw kookkunst? Wellicht is het koken van 1 of 2 gangen dan een optie. Als organisatiecomité willen wij dit jaar de mogelijkheid bekijken of het mogelijk is om koks die 1 of 2 gangen willen koken aan elkaar te koppelen. U kunt contact met ons opnemen door een mail te sturen aan wdstatenkwartier@hotmail.com. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Praktische informatie

  • Kosten per deelnemende gast: € 30, – all-in.
  • Gasten wonen in het Staten- of Geuzenkwartier.
  • Gasten halen op 24 maart tussen 17.30 uur en uiterlijk 18.00 uur in het Couvée-huis hun ‘Walking-route’.
  • Kosten per deelnemende kok: € 0, -. Elke kok stelt zijn eigen menu samen en doet daarvoor de inkopen. De organisatie maakt kortingsafspraken met verschillende winkeliers in de wijk.
  • Koks wonen in de wijk en stellen die avond hun huis open voor de gasten.
  • De koks ontvangen van de organisatie een vaste vergoeding voor de kosten van de maaltijd van € 8,50 per gast per gang, inclusief drank.
  • Koks ontvangen de eerste gasten om 18.30 uur en de laatste gasten vertrekken om ca. 22.15 uur.
  • Vervolgens vindt een centrale afsluiting met een drankje in het Couvéehuis plaats

Aanmelden als KOK:

Als kok kunt u zich aanmelden met het formulier: Aanmelding als kok

Aanmelden als GAST:

Als gast kunt u zich aanmelden met het formulier: Aanmelding als gast

 

NB: De inschrijvingstermijn sluit op vrijdag 2 maart 2018. Vol is vol!

 

Met vriendelijk groet,

 

Het organisatiecomité Walking Dinner Statenkwartier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.