Verkeersmaatregelen Eisenhowerlaan tweede helft oktober as gepland

Zojuist bericht ontvangen van de projectleider binnen de gemeente dat de planning is om de verkeersmaatregelen op de Eisenhowerlaan te realiseren tweede helft oktober 2019.

Dit zou al heel wat beter zijn

Zoals u bekend is er een groot aantal belanghebbenden betrokken geweest bij het ontwikkelen van de plannen. Denk daarbij niet alleen aan het Wijkoverleg, maar evenzeer aan Europol, Eurojust en het World Forum en ook het Gemeentemuseum. De tramlijn kan naar zeggen van de gemeente niet worden aangepast teneinde meer breedte te creeëren op de rijbaan. Evenzo is voor de gemeente het voetpad aan de zijde van Europol niet aantastbaar. Gevolg: verkeervertragende maatregelen (ca 6 drempels) en veiliger oversteekplaatsen bij de uitloop van de Prins Mauritslaan. Voorts wordt ook waar mogelijk aan de zijde van de Prins Mauritslaan de rijweg op de Eisenhowerlaan ietwat verbreed voor een soepeler, niet snellere (!), doorgang. Specifiek voor fietsverkeer.

Ons Wijkoverleg heeft erop gehamerd dat hiermee de kous niet af is: wij blijven ons inzetten voor een veiliger Eisenhowerlaan, specifiek voor de fietsers en richten ons dan ook op ingrijpender maatregelen op de langere termijn.

Of dat lukt?!? In ieder geval is het dan van belang dat de beoogde sneltram vanuit CS naar de Statenlaan niet de Eisenhowerlaan gaat gebruiken. Ook daarvoor hebben wij alternatieve routes aangedragen.

Smalle fietsstroken, zoals nu op de Eisenhowerlaan, kunnen eigenlijk al niet meer. Leest u daarom maar eens bijgaand artikel:

https://www.verkeerinbeeld.nl/nieuws/120214/smalle-fietsstroken-kunnen-eigenlijk-niet-meer

3 antwoorden
 1. Bert zegt:

  Van belang voor de fietsers is dat de afvoerputten in de trottoirband en dus niet in de fietsstrook zitten. Nu wijken fietsers uit voor die putten in de fietsstrook.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Zeker, mee eens. Dat is ook een toezegging van de gemeente dat de afvoerputten niet langer een obstakel zijn waar je als fietser omheen wilt gaan, met als gevolg dat je bij de uitwijking gevaar loopt om buiten de fietsstrook te geraken.

   Beantwoorden
 2. Klijn zegt:

  Ik vind de smalle fietsstrook niet eens zo erg, maar inderdaad wat Bert aangeeft; er moeten dan niet ook nog putten in zitten waar je als fietser niet overheen wilt fietsen. Overigens valt het mee, alleen aan het einde van het eerste stuk (bij de tramhalte/kruising prins mauritslaan) is het eigenlijk té smal en ben daar al tot 2x toe aangereden (niet ernstig omdat ik zelf oplet, maar toch schrikken). Ik rijd daar bijna dagelijks zowel als fietser als in de auto en het is niet ideaal, maar soms moet alles wijken voor fietspaden of afgebakende smalle wegen, wat de doorstroming van het verkeer enorm in de weg zit. Ik vraag me af hoe dat zal gaan als er overal drempels komen. Dan is het geen doorgaande weg meer en worden andere wegen weer drukker. Het fijne van de Eisenhowerlaan is dat er geen stoplichten zijn en als je in de wijk woont dé route naar huis.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.