Verkeersbesluit Eisenhowerlaan genomen!

Recent heeft de gemeente besloten om op de Eisenhowerlaan tussen de Prins Mauritslaan en de Van Oldenbarneveltlaan een 30km zone in te stellen en voetgangersoversteekplaatsen, zebra’s, aan te leggen. Dat past bninnen het (jarenlange) overleg dat we hebben gevoerd over een veiliger tracé op dit weggedeelte.

Wij hopen uiteraard dat ook nog de geplande snelheidsremmende drempels in het wegtracé worden aangelegd, zoals toegezegd door de gemeente. Maar dit is mede afhankelijk van de planning reconstructie kruising Telderstracé en Scheveningseweg.

Onderstaand een bijlage van de gemeente inzake dit onderwerp.

Eisenhowerlaan – verkeersbesluit 30km-gebied + voetgangersoversteekplaatsen 26-2-2019

 

3 antwoorden
 1. Antoinette van der Maas zegt:

  En kan er dan ook iets worden gedaan aan die idioot smalle fietsstrook op de Eisenhowerlaan? Er is daar richting Scheveningseweg een stoep waar zelden iemand op loopt, en die is breder dan de fietsstrook.
  Als ik er met mijn kleinkinderen fiets ben ik altijd weer blij als we voorbij dit punt zijn. De autobestuurders lijken er ook gestrester dan elders.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   We hebben uw idee gesuggereerd bij de gemeente in het kader van het overleg over de herinrichting, maar het weghalen van het voetpad was onbespreekbaar.

   Beantwoorden
 2. J.W. Hendrikx zegt:

  Fietspad ter weerszijden van de Esenhouwerlaan, tussen de Prins Mauritslaan en de Van Oldenbarneveltlaan is sowieso te smal.Het voldoet niet aan de voorgeschreven breedte. Velen fietsen tijdens de ochtend- en avondspits uit veiligheid over de stoep. De Gemeente heeft eertijds ingestemd met de huidige situatie.
  Inmiddels is het verkeer juist op de smalste doorgaande weg enorm toegnomen. Met name op de spitsuren. Deze nauwe doorgang zorgt ter plaatse voor filevorming .(Inmiddels is de route van bus 21 omgelegd. Vraag de Gemeente/HTM: de trambaan op de Eisenhouwerlaan, die m.i. alleen als hulplijn dient, te laten vervallen en het wegtracé aan te passen aan de gecreëerde ruimte. Andere oplossing is het snelverkeer weren tijdens de spitsuren en het vrachtverkeer niet toe te staan over de Eisenhouwerlaan te rijden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.