Scouting Sint Jorisgroep 5 zet zich in voor buiten spelende kinderen!

 Vanaf 25 februari wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In het Belgisch Park, maar ook in ons Statenkwartier, zetten de Explorers (leden van 15 tot 18 jaar) van Scouting Sint Jorisgroep 5 zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij twee weken voor Jantje Beton. 

Vrij en uitdagend buitenspelen 

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar de Explorers van Sint Jorisgroep 5 die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. De Explorers willen komende zomer naar het buitenland op kamp en proberen hiervoor te sparen. De opbrengt van Jantje Beton is hier een mooie aanvulling op! 

Steentje bijdragen 

Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Sint Jorisgroep 5 verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg.

Scouting staat voor de ontwikkeling en uitdagende buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

De deur-aan-deur collecte gaat door tot 9 maart. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.