Vacature: Leden Werkgroep Verkeer & Ruimtelijke Ordening

Wij zoeken nieuwe, enthousiaste leden voor de
Werkgroep Verkeer en Ruimtelijke Ordening
van het Wijkoverleg Statenkwartier

Ben je een enthousiaste bewoner of bewoonster van het Statenkwartier, ben je geïnteresseerd en betrokken bij de ontwikkeling van je omgeving, heb je (juridische) kennis van of affiniteit met ruimtelijke ordening,, vastgoed, architectuur, mobiliteit en omgevingsrecht en ben je bereid je als vrijwilliger gedurende een aantal dagdelen per maand in te zetten voor onze mooie wijk? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou. 

De werkgroep bestaat nu nog uit vier wijkbewoners. De grote diversiteit van ontwikkelingen die van invloed zijn op onze wijk en de hoeveelheid werk maakt uitbreiding noodzakelijk. 

Enthousiasme, betrokkenheid, belangstelling en vasthoudendheid zijn natuurlijk van groot belang. Breng je daarnaast nog specifieke kennis, ervaring of deskundigheid mee op een van de bovengenoemde aandachtsgebieden, dan helpt ons dat enorm.  

Takenpakket Werkgroep Verkeer en Ruimtelijke Ordening

Binnen de Stichting Wijkoverleg Statenkwartier behartigt de Werkgroep Verkeer en Ruimtelijke Ordening (VRO) de belangen van álle bewoners van het Statenkwartier op het gebied van verkeer, vervoer en ruimtelijke ordening.

De werkgroep komt gemiddeld eens in de 6 weken bijeen. Tussendoor wordt contact gehouden en informatie uitgewisseld via mail, whatsapp etc. Daarnaast wordt inzet gevraagd op lopende projecten en actuele zaken.

De werkgroep voert onder meer de volgende taken uit:

 • Aanspreekpunt voor aan verkeer en ruimtelijke ordening gerelateerde zaken voor de bewoners in de wijk en de gemeente en andere belangenorganisaties
  • Volgt de relevante ontwikkelingen in de stad en in de wijk en adviseert het Wijkbestuur over mogelijke knelpunten en consequenties.
  • Informeert bewoners over voorgenomen herinrichtingen binnen de wijk en houdt hen op de hoogte van de voortgang van lopende projecten.
  • Neemt deel aan of organiseert informatiebijeenkomsten met wijkbewoners, ondernemers, wethouders, gemeenteraadsleden en andere organisaties.
  • Onderhoudt contacten met wijkbewoners, ondernemers in de wijk, vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag (o.a. stadsdeelkantoor),  leden van de gemeenteraad etc.
 • Beantwoordt vragen van wijkbewoners over o.a. mobiliteit, openbare ruimte, stedenbouwkundige ontwikkelingen, het bestemmingsplan, omgevingsvergunningen.
 • Draagt bij aan een duurzame en (verkeers-)veilige inrichting van de openbare ruimte in onze wijk. 
 • Zet zich in voor het behoud van het Rijksbeschermd Stadsgezicht Statenkwartier.
  • Adviseert belanghebbende bij ontwikkelingen die strijdig zijn met het wijkbelang en neemt zo nodig deel aan bezwaarprocedures tegen te verlenen of verleende omgevingsvergunningen.
  • Onderhoudt regelmatige contacten met de stichting BAS (Bescherming Architectuur Statenkwartier), winkeliersverenigingen, andere wijkbesturen en belangenorganisaties in Den Haag.
 • Levert bijdragen aan jaarplannen, jaarverslagen, digitale nieuwsbrieven, nieuwsberichten via website en sociale media. 

Als lid ben je sociaal en communicatief vaardig. Het spreekt vanzelf dat je integer en van onbesproken gedrag bent. Ook verwachten wij dat jij in onze wijk woont. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.