Update Groenproject Statenplein

Bewoners van het Statenplein zijn samen met het wijkoverleg in gesprek met de Gemeente om het Statenplein veiliger, toegankelijker en groener te maken voor jong en oud. Er zijn inmiddels 2 bijeenkomsten geweest met het Stadsdeel Scheveningen. De Gemeente is nu samen met een landschapsarchitect een plan aan het uitwerken voor een nieuw ontwerp. Eind juni zullen de betrokken bewoners ontwerpen te zien krijgen. Het wijkoverleg is nauw betrokken bij dit project en steunt de bewoners bij de realisatie van dit project.

Een make-over

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Statenplein simultaan aan de herinrichting van het Statenplein een make-over krijgt waarbij er zowel op het Zuidelijke deel (aan de kant van de Eisenhowerlaan) als aan het Noordelijke deel gewerkt zal worden. Bewoners hebben aangegeven behoefte te hebben aan meer kwalitatief groen, een hek om het plein (zoals bijv. bij het Sweelinckplein) en daarnaast de mogelijkheden te verkennen om voor de jeugd wat speelplezier toe te voegen aan de pleinen. Te denken valt aan bankjes, een jeu de boulesbaan en natuurlijke sport en speelfaciliteiten die mooi in de bestaande omgeving opgenomen kunnen worden. De Gemeente heeft de ambitie om de twee delen van het Statenplein nog beter met elkaar verbinden en zoekt naar mogelijkheden om te komen tot een passend ontwerp wat ingepast kan worden binnen het beschermd Stadsgezicht en monumentenzorg.

2 antwoorden
 1. Abe van der Werff zegt:

  Ik begrijp de opgewekte toon niet waarmee over een remake van het Statenplein wordt geschreven. De gemeente zaagde onlangs 10 van de mooiste grote bomen om voor de verplaatsing van de tramhalte met 100 meter. En dan gaan we nu alsnog een plan tot herinrichting maken. We leven in een idiote wereld.

  Beantwoorden
  • Redactie zegt:

   Dank voor je reactie Abe! Het is natuurlijk ontzettend zonde dat deze bomen verloren zijn gegaan. Voor zover wij begrepen hebben komen er nieuwe bomen voor terug op de Statenlaan en wordt de verkeerssituatie door het verplaatsen van de halte overzichtelijker. Daarnaast kijken de meeste omwonenden uit naar een upgrade van het Statenplein.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.