Uitbreidingsplan Madurodam: kom naar de bijeenkomst zondag 27 november 12.45 uur!

Madurodam wil fors uitbreiden en vraagt de gemeente om 16.000 m2 van het bos te kappen tussen de Haringkade en Ver Huellweg. Dit is het oppervlak van 3 voetbalvelden. Zonde natuurlijk, want alleen in dit stukje bos zitten uilen, buizerds en eekhoorns. Het is ook een groene buffer naar de Waterpartij. Bovendien gaat dit uitbreidingsplan in tegen expliciete afspraken die bij de vorige uitbreiding van Madurodam gemaakt zijn.

yowwki1c_400x400Laat uw stem horen tegen dit uitbreidingsplan. Er zijn zinvolle alternatieven om uit te breiden zonder deze kaalslag.

Een van de dingen die in de discussie verzwegen wordt, is dat Madurodam vooral wil uitbreiden om zijn status als vergaderlocatie te verstevigen. Vergaderen zegt u? Ja, want Madurodam is officieel benoemd als zodanig door de Nederlandse Congres- en Vergaderclassicificatie. Kijk maar eens op hun evenementen website.

De Haagse Natuurvereniging AVN is al jaren bezig dit gebied te beschermen. Het stuk bos is ook cruciaal voor het Rijksbeschermd Stadsgezicht. Wie kent niet het zicht vanaf de Teldersweg op de prachtige waterpartij met haar monumenten en het groene decor er omheen?

Waarom uitbreiden?

De directeur zegt om de paar jaar weer nieuwe attracties nodig te hebben om het publiek vast te houden. Hij wil geen nieuwe maquettes meer, maar andere educatieve attracties en meer attracties overdekt, voor als het slecht weer is. Hij heeft een ingenieursbureau gevraagd om voorstellen te maken. De presentatie van de eerste ‘oplossingsrichtingen’ was teleurstellend. Helaas heeft het bureau niet begrepen waar het de organisaties om gaat, behoud van het bos en het bestaande stadsgezicht.

Laat uw stem horen!

Madurodam organiseert een informatiebijeenkomst over de uitbreidingsplannen op zondag 27 november om 12.45 uur. We verzamelen op het George Maduroplein 1. Aanmelden kan via de websiteDoen!

1 antwoord
 1. Mw. Levy zegt:

  Mijn reden om nu te reageren is om te zeggen dat het heel zorgwekkend, deprimerend en verwarrend is dat niemand van de gemeente Den Haag aanwezig was op de informatiebijeenkomst van 27 november jl..

  Hier is een artikel waar een advocaat het over de zus van Maduro heeft:

  http://www.archipelwillemspark.nl/?p=3693
  In dit artikel (scroll ver naar beneden) gepubliceerd in archipel&Willemspark wordt gesproken over de zus van Maduro. Zie “In gesprek met Rupert van Heijningen” van de link boven. Haar standpunt was “dat de naam Maduro niet gebruikt mocht worden voor het kappen van bomen.” Ondanks het feit dat dit over uitbreidingsplannen uit het verleden gaat, zal haar standpunt nu toch zeer waarschijnlijk hetzelfde zijn. Dit artikel is van februari 2005.

  Op 14 december 2016 komt Kathleen Brandt-Carey, biograaf van Maduro, naar Madurodam om haar boek te signeren. Ze zegt ver verwant te zijn met George Maduro, dus ZIJ moet zeker op de hoogte worden gebracht van meneer van Dijk’s uitbreidingsplannen richting het bos.

  Het stuk bos, tussen de Haringkade en Ver Huellweg, moet een Rijksbeschermd Stadsgezicht blijven.

  Met vriendelijke groet,

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.