Tramrittenprogramma in het kader van 100 jaar Statenkwartier Den Haag

In het kader van de viering van 100 jaar Statenkwartier kunt u met historische trams een ritje maken. De ritten zijn een samenwerking van het Wijkoverleg Statenkwartier en de Tramwegstichting Werkgroep Scheveningen. De trams rijden  diverse keren in augustus en september.

!cid_image001_jpg@01D0A303Di 4 augustus: Speciale zomeravondrit (intekenen!) naar de 3 HTM-strandeindpunten ter herdenking van eerste elektrische tramrit van LIJN 10 op 4 augustus 1906 (Kurhaus-kanaalweg) Statenkwartier-Prinsengracht.

We vertrekken om 19.00 uur op het Statenplein-via centrum en route lijn 12 naar eindpunt Markenseplein, korte stop met verrassing, dan naar Noorderstrand met stop en verrassing, dan naar eindpunt lijn 11 met korte stop. Onderweg wordt een groepsfoto gemaakt. De rit eindigt weer op de Statenlaan tegen 22.00 uur. Er is plaats voor maximaal 28 deelnemers ( 20 zit- en enkele staanplaatsen). De kosten bedragen 12,50 p.p. , vooraf te betalen na inschrijving.

Za 15 augustus: 11.00 en 14.00 uur 2 speciale gidsritten (intekenen!) met als thema trams in het Statenkwartier 100 jaar geleden: Een speciale tramrit van 2-2,5 uur met een gids in historisch uniform die alle wetenswaardigheden vertelt over het reizen per tram in de beginjaren van de 20e eeuw (1900-1920) op 3 nog bestaande routes waar 100 jaar geleden de elektrische tram voor het eerst in het Haagse straatbeeld verscheen.

Het traject begint op de Statenlaan naar CS (oude Statenkwartiertramlijn 13, later A), HS-Scheveningen (stoomtram HSM), Scheveningen Kurhaus (via Noorderstrand) – Scheveningseweg, of via Kerkplein of via Eisenhowerlaan naar Statenlaan. Gereden wordt met HTM 2, bij regen met de NZH A327. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers (zitplaatsen). De kosten bedragen 12,50 p.p. , vooraf te betalen na inschrijving.

Za 29 augustus: Speciale zomeravondrit (intekenen!) naar de 3 HTM-strandeindpunten ter herdenking van eerste paardetramrit van LIJN 3 op 29 aug. 1904 (Statenplein-Grt.hertoginnelaan-centrum). We vertrekken om 19.00 uur op het Statenplein-via centrum en route lijn 12 naar het eindpunt Markenseplein, korte stop met verrassing, dan naar eindpunt lijn 11 en Noorderstrand en steeds met stop en een verrassing. Onderweg wordt een groepsfoto gemaakt.

De rit eindigt weer op de Statenlaan tegen 22.00 uur. Er is plek voor maximaal 28 deelnemers (20 zit- en enkele staanplaatsen). De kosten bedragen 12,50 p.p. , vooraf te betalen na inschrijving.

Do 24 september: Schouwbrugrit: voor de voorstelling Eline Vere organiseert het wijkoverleg samen met de Koninklijke Schouwburg een speciaal arrangement voor de Statenkwartierders. Bezoek de voorstelling van Eline Vere in stijl en reis met de oudste tram HTM 2 naar de Koninklijke Schouwburg. Er wordt een groepsfoto gemaakt. Dit arrangement kan alleen worden geboekt bij de Koninklijke Schouwburg samen met de toegangskaart voor deze voorstelling. Nadere details en aanmelding zie artikel in Statenkoerier van juni. De terugreis is op eigen gelegenheid.

Wijkbewoners en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de speciale gids- en zomeravondritten per mail aan: wijkoverleg@statenkwartier.net. Wilt u naast uw naam ook uw adresgegevens te vermelden?

Aanmelden kan ook telefonisch onder nr. 070-3543626 (bij voorkeur in de avonduren tussen 19.00 en 22.00 uur).

Deelnemers ontvangen tijdig een bevestiging per mail met het verzoek de kosten van € 12.50 p.p. vooraf over te maken op de aangegeven bankverbinding (NL 65 INGB 0000 7288 72) van het wijkoverleg Statenkwartier te Den Haag.

Na ontvangst van het gevraagde bedrag ontvangt de deelnemer een schriftelijke bevestiging die geldt als bewijs van deelname.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.