Sterfietsroute Conradkade gereed!

Wethouder Tom de Bruijn (Verkeer) opent op woensdag 12 april om 16.15 uur de Sterfietsroute op de Conradkade. De wethouder plant daarvoor een iep langs de route.

De afgelopen maanden is een deel van de Haagse Sterfietsroute naar Scheveningen Haven afgemaakt. Het deel langs de Conradkade tussen de Groot Hertoginnelaan en de Van Boetzelaarlaen is verbeterd. Er is nu een fietspad voor tweerichtingsverkeer. Ook de kruispunten met de Groot Hertoginnelaan en de President Kennedylaan zijn nu veiliger en vriendelijker voor fietsers.

De gemeente wil graag dat fietsers comfortabel door de stad kunnen fietsen. Zij pakt daarvoor een groot aantal routes aan, waar veel wordt gefietst. Zij noemt deze Sterfietsroutes. Het zijn bestaande fietsroutes die beter gemaakt worden. Bijvoorbeeld omdat er stukken fietspad ontbreken. Of omdat de plekken waar fietsers oversteken moeilijk te overzien zijn.

De sterfietsroute naar Scheveningen Haven loopt via de Noordwal, De Constant Rebecquestraat, de Suezkade en de Conradkade. De Conradkade tussen Laan van Meerdervoort en Groot Hertoginnelaan is nu voor het autoverkeer éénrichtingsverkeer. Dit deel van de Conradkade wordt later in het jaar heringericht tot fietsstraat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.