De Statige Dames gaan uit eten (6): Flavor’s

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Flavor’s

Dit buurtrestaurant is inmiddels al een flink aantal jaren succesvol in onze wijk. Waar voorgangers in hetzelfde pand matig draaiden en er mee stopten, is het bij Flavor’s altijd druk, overdag en ‘s avonds. Het restaurant is gevestigd aan de Willem de Zwijgerlaan, met een buitenterras voor de deur en in de middenberm. Het avondeten verloopt in twee shifts, één die voor 20 uur klaar is en één daarop aansluitend. Onze reservering om 18.30u was geen probleem.

Grote porties

flav garn piripiriUit de informatie van buurtgenoten weten we dat hier grote porties geserveerd worden. Daarom laten de dames het deze keer bij een hoofdgerecht. We proberen een breed spectrum uit: uiteraard de spare ribs met barbequesaus, de garnalen piri piri en de biefstuk met champignons. De spareribs hebben veel vlees aan de botten en zijn mooi gaar. Ook de garnalen en biefstuk zijn sappig. De twister frietspiralen zijn leuk, maar persoonlijk vinden we de steakhouse friet lekkerder.

Alle gerechten kosten ca. €15, inclusief koolsalade en frietjes of aardappelsalade.

Top

De service is goed. We worden snel bediend. Als de spare ribs teveel blijken te zijn, komt er zonder problemen een doggy bag. We twijfelen aan de sauvignon, kurk of niet? We krijgen zonder problemen een nieuw glas. En zonder te vragen krijgen we een karaf kraanwater.flav spare ribs

Tip

Je bent hier precies op je plek als je vlot en veel wilt eten tegen een schappelijke prijs. Met pubers is het een ideaal adres. Je komt echt om te eten. Het is er wel rumoerig, je kunt elkaar soms moeilijk verstaan. Neem dus voor een rustig gesprek daarna nog een drankje op het (verwarmd) terras.

De cijfers

Eten 8

Bediening 8

Entourage 6

Prijs kwaliteit 7,5

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 7,4.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.