De Statige Dames gaan uit eten (5): De Sien

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

De Sien: de kroeg waar je ook kunt eten

logo de SienDe drukbezette, oergezellige borrel die het wijkoverleg aanbood ter gelegenheid van het verplichte ‘thuiswerken’ in het kader van NSS-top in De Sien staat ons nog vers in het geheugen. Zelfs de burgemeester vond tijd om even langs te komen. Zo’n echt gezellig kroegje, verdekt opgesteld in de Antonie Heinsiusstraat, knus en authentiek. Een clubje wijkbewoners roept sinds die borrel de wijkbewoners op om de laatste dinsdag van de maand daar een borrel te komen drinken. Leuk initiatief en steeds drukker bezocht, laten wij ons vertellen. Dat het gezellig drinken is daar, weten we nu wel. Maar hoe staat het eigenlijk met het eten?

We beginnen met een wijntje. Wit en rood zijn toegankelijk, makkelijk drinkbaar. Onze aftrap is aan de bar, na verloop van tijd komt er een hoge tafel vrij. De bediening is persoonlijk en vraagt – als er een lage tafel vrij komt- of we daar niet liever zitten. We testen vooraf het brood en wat charcuterie, kaas en tapenade. Leuk opgemaakt, makkelijk te delen en echt vers.

Als hoofdgerechten proeven we de sliptongetjes (goed vers), de biologische hamburger (oké, had iets warmer gemogen) en als maal de Sienvegetarisch gerecht de falafelballetjes, die een beetje waterig uitpakken, voorzien van een wat taai broodje. De gerechten worden geserveerd met Franse frietjes en wat groente (die waren lekker knapperig en hadden daarom wat ons betreft wel in een wat grotere portie geserveerd mogen worden).

Ondertussen is het al die tijd gezellig druk. Er is veel aanloop. Velen komen voor een drankje maar ook een hapje eten vindt goed aftrek. Naarmate de avond vordert, wordt de muziek harder. Een rustig gesprek wordt dan wat moeilijk, de gezellige sfeer blijft. We ronden de maaltijd af met een goed kopje koffie en thee en komen tot de conclusie dat dit een kroeg is om van te houden. Drink wat, eet wat en klets vooral gezellig bij.

Kwaliteit eten: 7

Bediening: 8

Entourage: 8,5

Kwaliteit prijsverhouding: 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 7,9.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.