Statenkwartier schoon, doen we gewoon

Nu de werkzaamheden aan de Fred afgerond zijn, ziet het Statenkwartier er weer prachtig uit. Om het Statenkwartier schoon te houden is het belangrijk dat alle bewoners er samen met de gemeente Den Haag alles aan doen om dit samen zo te houden. Toch worden de ondergrondse afvalcontainers nog wel eens onzorgvuldig gebruikt – klein en groot afval wordt regelmatig naast de containers geplaatst. Je kunt de gemeente hierop attenderen. Het vuil wordt dan de volgende dag weggehaald. Dit kan telefonisch via het nummer 14070, of via een melding op de website ‘afvalmelding.denhaag.nl’, dan wel met de app ‘MyCleanCity’  die gratis te downloaden zijn in de Apple Store of Google Play Store. Ervaring leert dat voorlichtingsbordjes helaas niet automatisch het gewenste effect opleveren.  

Den Haag biedt als enige grote stad de faciliteit om ORAC’s zonder pasje te gebruiken. Daarnaast bevatten alle ORAC’s sensoren die aangeven wanneer de container bijna vol is. Tweemaal per jaar worden ORAC’s schoongemaakt. Desondanks kunnen deze in de zomer stankoverlast geven en de beste oplossing is om huisafval in gesloten zak aan te bieden.

Zelf een opruimactie houden? Op deze website vind je meer inspirtatie.

Wil je een gratis afvalknijper aanvragen om af en toe zelf rommel van de straat te prikken. Ook dat kan bij de Gemeente Den Haag.

Heb je zelf nog een tip op opmerkingen om onze wijk schoon opgeruimd te houden? Laat hieronder gerust een bericht achter. We zijn benieuwd naar je ideeën!

1 antwoord
  1. Martine Keus zegt:

    Hallo, als iedere winkelier, op de Fred, zijn straatje zelf schoonhoud blijft er veel minder vuil over dat op straat blijft liggen. Zeker met de terrassen, servetten die wegwaaien, cupjes van koffiemelk en suikerzakjes die op de grond vallen. Kleine moeite toch?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.