Positief advies inzake bezwaar omgevingsvergunning Mupi Prins Mauritsplein

U bent er vast wel van op de hoogte: de Mupi’s in onze wijk.

Al weer wat maanden geleden hebben heel wat wijkbewoners bezwaar aangetekend tegen de Mupi op de kruising Prins Mauritsplein/Frederik Hendriklaan. Het goede nieuws is dat er een positief advies is gegeven door de adviescommissie bezwaarschriften, oftewel: haal dat ding daar maar weg of verplaats deze in ieder geval.

Let wel: dit is enkel een advies aan het College. Dat betekent dat het College dit advies naast zich neer kan leggen. Kortom: de adviescommissie heeft de bezwaren gehonoreerd, maar het College kan nog anders beslissen. En zoals u weet heeft de gemeente een enorm contract gesloten van ca 8 miljoen euro’s mbt deze Mupi’s, nb zonder tussenkomst van College of gemeenteraad. En daar zit (uiteraard) een enorme boeteclausule in…..In Amsterdam is het anders gegaan, en is het van tafel gegaan, ondanks de financiële gevolgen.

4 antwoorden
 1. Maarten Ruijters zegt:

  De titel “Positief bericht inzake BEZWAAR omgevingsvergunning Mupi Prins Mauritsplein” zou de lading beter deken, lijkt mi. Ik hoop dat deze nwordt gewijzigd.

  Beantwoorden
 2. Maarten Ruijters zegt:

  Vrijdag 13 december j.l. stond de Mupi er opeens, op het Prins Mauritsplein!
  Kennelijk heeft B&W het advies van de Commissie bezwaarschriften niet opgevolgd.
  Geen van de 60 bezwaarden, waaronder het Wijkoverleg, heeft ooit enig bericht met de beslissing op het bezwaarschrift ontvangen, waardoor zij ook niet in de gelegenheid zijn gesteld hiertegen in beroep te gaan.
  Reden om B&W om opheldering te vragen.

  Beantwoorden
 3. J. Bakker zegt:

  Graag actie! Het is wel twee beetjes vreemd dat juist in het geval van het niet-opvolgen van het advies van de Commissie bezwaarschriften de bezwaarmakende wijkbewoners geen antwoord op hun bezwaar hebben gekregen. is er een nadere motivatie van het besluit van B&W bekend? Of moeten we maar aannemen de uitspraak van Bertold Brecht: “Zuerst kommt das Fressen und dann die Moral”?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.