“afsluitende” bijeenkomst restafvalcontainers op 24 september as

Diverse deelnemers aan de gemeentelijke raadpleging in onze wijk betreffende de locatie voor restafvalcontainers hebben recentelijk een uitnodiging gekregen voor een “afsluitende bijeenkomst” op 24 september, teneinde daar kennis te nemen van de keuzes die de gemeente vooralsnog heeft gemaakt. “Vooralsnog” is hier een wezenlijke toevoeging, immers: de gemeente heeft toegezegd dat er een uitgebreide inspraak/raadpleging zou worden georganiseerd in september 2019 over de gekozen locaties.

Ondergrondse containers (Oracs) Dienst Stadsbeheer

Vreemd genoeg geen woord daarover in de uitnodiging tbv 24 september. Wij hebben als bestuur derhalve de gemeente erop geattendeerd dat wij zonder meer verwachten dat deze toezegging gestand wordt gedaan, ook al is de tijd inmiddels al ruimschoots overschreden.

Van de gemeentelijke projectleider ontvingen wij onderstaand bericht:

Tijdens de afsluitende bijeenkomst op 24 september ’19 wordt zoals benoemd het voorlopige ontwerp gepresenteerd aan de deelnemers. De zienswijzeperiode start daarna in oktober. Dit staat ook benoemd in artikel dat is gepubliceerd in de Statenkoerier.

In juni leek het nog haalbaar om de zienswijzeperiode al in september te starten, maar vanwege het graven van proefsleuven is het verplaatst naar half oktober. Voordat de periode kan starten moet het ontwerp eerst worden vrijgegeven door het college. Zodra dat is gebeurd ontvangen alle bewoners van het Statenkwartier een brief met alle informatie

Onderstaand treft u de actuele planning, zoals benoemd in het artikel van de Statenkoerier.

 • In september onderzoekt de gemeente de ondergrond van alle gekozen locaties op kabels, leidingen en andere obstakels.
 • Daarna wordt het voorlopig plaatsingsplan vastgesteld.
 • Vanaf half oktober krijgen bewoners zes weken de gelegenheid hierop te reageren.
 • Eind oktober staat een inloop- en informatiebijeenkomst gepland voor de hele wijk.
 • De gemeente verwerkt de reacties en geeft hier inhoudelijk antwoord op in een Nota van Antwoord. 
 • Vervolgens wordt het definitieve plaatsingsplan vastgesteld. 
 • Naar verwachting kunnen de containers vanaf begin 2020 worden geplaatst.   

Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt.

Groeten,

Jessica de Vries

Projectleider HAP/ORAC’s

 

Gemeente Den Haag

Dienst Stadsbeheer/Opdrachtgeving

Spui 70

Postbus 12651

2512 BT  Den Haag

M: 0625772720

E: jessica.devries@denhaag.nl

Onderstaand de uitnodiging die is ontvangen door wijkbewoners.

9 antwoorden
 1. Bewoner zegt:

  Destijds had ik me aangemeld voor de bijeenkomsten (ontwerpavonden), maar ik was te laat. Er was al één bijeenkomst geweest en van de gemeente kon ik niet meer deelnemen. Graag kom ik op 24 september (alsnog)..

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Wij vermoeden dat de uitnodiging voor 24 september enkel bedoeld is voor degenen die deel hebben genomen aan de ontwerpavonden. De officiële inspraakronde is voor alle wijkbewoners. Daarvan krijgt u nog bericht.

   Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Het blijkt dat de planning van de gemeente gierend uit de bocht loopt. Zo is de inspraak nu gepland vanaf medio oktober ipv maanden eerder zoals beloofd. Al met al maakt het weinig indruk hoe men “in control” is.

   Beantwoorden
 2. Jan Spruijt zegt:

  Ik heb mij destijds net op tijd bij de gemeente aangemeld voor de 1e bijeenkomst, maar ik kreeg geen enkele reactie.
  In de brief laatst stond dat er locaties waren geselecteerd, maar niet welke. Het leek alsof deze in de folder zouden staan die er niet bij zat. Deze folder kreeg ik op mijn verzoek alsnog, daarin stond alleen algemene informatie.
  Ik wil toch graag nu weten welke locaties zijn geselecteerd voor proefsleuven, anders is de inspraak straks een wassen neus.

  Beantwoorden
 3. Bert zegt:

  Ik heb zojuist de onderstaande zienswijze ingediend:

  In het ontwerp staan in RIS303826 bijlage 2 minstens twee voorstellen voor plaatsing van ORAC’s die voor mensen met een beperking, ouderen met of zonder rollator (en kinderen) onveilig gepland zijn. Het gaat hierom 07.40A en 07.54 aan de van Boetzelaerlaan.

  Om deze plaatsen te bereiken moet onnodig de drukke van Boetzelaerlaan worden overgestoken waar vaak 50km/h gereden wordt, terwijl er aan de andere zijde van deze rijbaan op beide pleintjes voldoende ruimte is om de ORAC’s te plaatsen. Die plaatsen zijn goed toegankelijk en veilig bereikbaar voor iedereen.

  N.B. Er zijn nog meer plekken die onveilig zijn zoals op de Statenlaan.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   De gemeente heeft toegezegd uiterlijk medio oktober jl de inspraak te zullen organiseren: huis aan huis. Tot op heden nog steeds geen reactie. Wij gaan daar als Wijkorganisatie uiteraard op attenderen. Ik zou u willen adviseren uw bezwaren/opmerkingen te bewaren tot aan deze inspraakronde.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.