Nieuws van de wijkagent

In onze wijk wordt er veel gebruik gemaakt van zogenaamde Buurt Whatsapp-groepen waardoor veel bewoners met elkaar in contact staan en eenvoudig elkaar op de hoogte kunnen brengen van ongeregeldheden in de buurt. Als wijkagent lees ik met de buurtgroepen mee, zodat ik op de hoogte blijf van wat er speelt onder de bewoners en dat ervaar ik als positief! De actieve bijdrage van de bewoners toont de betrokkenheid in de wijk aan.

Het is mij opgevallen dat er in de Whatsapp-groep geregeld vernielingen of diefstallen gedeeld worden. Daarbij komt vaak de vraag of er nog meer gedupeerden zijn, waardoor anderen zich melden in de groep. Als wijkagent wil ik je erop attenderen dat het doen van aangifte daarbij van meerwaarde is. Dat heeft te maken met de afhandeling van de verzekering, maar ook met de inzet vanuit de politie. Dat laatste zal ik in het volgende voorbeeld uitleggen.

Als voorbeeld: Je parkeert op vrijdag je auto en op zaterdagmiddag tref je je auto aan met aan de bestuurderskant de spiegel vernield. De spiegel hangt langs het portier. Dat is super vervelend én vooral frustrerend, want het moet gerepareerd worden en vergt vooral veel negatieve energie. Daar zit niemand op te wachten. Het is zinloos geweld!
Niet alleen jouw auto, maar ook die van je buren is vernield en in de straat ziet ook andere vernielingen. De laatste weken was het je al opgevallen dat er in de nachtelijke uren een groep jongeren door de straat fietst en daarbij lawaai maakt. Dat nam je voor lief, want het lawaai was na enkele minuten weer voorbij. Nu is de situatie anders doordat er vernielingen zijn aangericht. Als je dit meldt bij de politie kan er een inzet bepaald worden vanuit de surveillance. Wanneer de politie de informatie heeft dat er vrijwel iedere nacht van vrijdag op zaterdag een groep jongeren door een straat fietst, overlast geeft én dat er toevallig ook nog in dat tijdsbestek vernielingen zijn verricht kan daarop ingezet worden. Deze inzet is nodig om te achterhalen wie deze jongeren zijn. Als duidelijk is wie de jongeren zijn, dan zal de wijkagent bij hen op huisbezoek gaan om met hen te spreken en hen bewust te maken van de overlast die veroorzaakt wordt. Ouders zijn ook bij dit gesprek aanwezig.

Inzet vanuit de politie wordt bepaald aan de hand van de meldingen en de aangiften die worden gedaan. Vanuit de politie doen wij onze uiterste best om daarop in te zetten!

Met hartelijke groet,

 

Yvonne Heemskerk

Wijkagent Geuzenwijk & Statenkwartier
Basisteam Scheveningen”

2 antwoorden
  1. Rooijakkers Ferdinand zegt:

    Toegegeven, ik heb autistische trekjes. Ik loop 3x per dag de Fred op en neer vanaf de Prins Mauritslaan naar Meys en terug. Heen altijd aan de Paagmanzijde terug altijd aan de Plasmanzijde. Het valt me op dat er veel op de stoep gereden word, fiets, scooter, bakfiets enz. enz. Er wordt soms behoorlijk hard gereden, en de bestuurders verwachten dat de wandelaars plaats voor ze maken. De leeftijd van deze bestuurders is divers 10-30 jaar maar ook bestuurders met een leeftijd waarvan je verwacht dat ze beter zouden moeten weten. Wanneer je ze aanspreekt krijg je vaak een geïrriteerde of agressieve reactie. Bijna niemand heeft het idee dat ze iets doen wat niet mag, of iets dat gevaarlijk is. Wat te doen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.