De “M” van meeuwen is weer in de lucht: diervriendelijke tips tegen de overlast

U heeft het vast al weer gemerkt: de meeuwen zijn volop terug, ook in ons Statenkwartier. Dat hoort inmiddels bij een wijk vlakbij de kust, maar brengt ook overlast met zich mee. Vooral tijdens het broedseizoen, dat tot in juli duurt, is de overlast door meeuwen groot. In dit artikel wat tips om deze overlast te beperken. Diervriendelijk natuurlijk!

meeuwenoverlast_nl

Gele vuilniszakken aan de straat

 

gele-vuilniszakken-scheveningenOm te beginnen deelt de gemeente ook nu weer de zogenaamde gele, extra stevige vuiliszakken uit. Geel is een kleur waar de meeuwen nou niet bepaald dol op zijn: ze mijden die kleur bij voorkeur. Zo voorkom je dat de vuiliszakken al open zijn gescheurd voordat ze in de vuiliswagen belanden. En dat houdt onze wijk weer mooi en schoon. U kunt gratis gele vuilniszakken ophalen bij het Stadsdeelkantoor Scheveningen. Maar denk eraan: OP is OP!

Gele vlaggetjes op uw dak

Meeuwen bouwen het liefst een nest op platte daken, bij voorkeur een plat dak met kiezels. Een extra argument om een groen dak aan te leggen. Maar zolang het nog niet zo ver is biedt ook hier de kleur geel uitkomst. Plaats gele vlaggetjes op het dak inVerjaardag-slingers9 een lang lint, bij voorkeur in de vorm van een kruis. De meeuwen zullen geneigd zijn om hun heil elders te gaan zoeken. Oftewel: hoe meer daken met gele vlaggetjes, des te minder meeuwenoverlast. Er zijn diverse bedrijven die deze vlaggetjes leveren. De ervaring leert dat, als u ze voor de winter weer verwijdert, de vlaggetjes meerdere seizoenen dienst kunnen doen. Tip: neem vlaggetjes van textiel: maken geen lawaai (plastic klappert) en gaan langer mee.

Nog meer tips en trucs

Zijn er nog meer handige tips? Jazeker! Lees het artikel dat in deze link staat:

https://www.statenkwartier.net/aanpak-van-meeuwenoverlast-in-het-statenkwartier/

2 antwoorden
  1. Eindredacteur zegt:

    Ik wil geen reclame maken maar er zijn nauwelijks leveranciers die de juiste vlaggetjes verkopen. Eis voor effectiviteit zonder overlast van geluid: alleen geel en in stoffen uitvoering, beslist geen plastic uitvoering kopen! Plastic vlaggetjes maken namenlijk onophoudelijk lawaai bij wind. De leverencier die deze stoffen uitvoering heeft is De Vlaggenclub. Hier is de link meteen naar het betreffende product: https://www.vlaggenclub.nl/clubvlaggen/gele-vlaggen-en-wimpels/vlaggenlijn-geel-stof-20m-extra-zware-kwaliteit.html Hun website is dus http://www.vlaggenclub.nl
    De vlaggetjes in deze kwaliteit gaan beslist meerdere seizoenen mee. Ophangen tweede helft maart, weghalen begin september.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.