Kunstenaars toveren trafohuisje om tot duinlandschap

Het ding staat er al tijden, en niemand gunt het bouwwerk een blik waardig. Maar daar komt verandering in. Het trafohuisje aan de Doornstraat wordt de komende tijd omgetoverd tot een fraai duinlandschap. De kunstenaars Elisabeth van Vreeswijk en Lydia Lindo hebben het ontwerp gemaakt, en gaan over twee weken met hun penselen aan de slag. “Als het tenminste een beetje warmer is”, lacht Van Vreeswijk. “Op het weerbericht staat dat het dan 11 graden is. Veel te koud om een hele dag buiten te staan schilderen!”

Over het ontwerp is veel overleg geweest. Vanuit de wijk kwam de wens dat de afbeelding passend moest zijn. Het is uiteindelijk een duinlandschap geworden, met aan de voorkant een soort ballustrade (“uit respect voor het trafohuisje”) waardoor het lijkt of je de duinen inkijkt. Toen de kunstenaars voor het eerst bij het trafo-huisje gingen kijken, schrok Van Vreeswijk naar eigen zeggen toch wel een beetje. “Het is drie meter hoog en twaalf meter breed, een enorm oppervlak om te schilderen. Maar Lydia Lindo was heel resoluut. Die zei: We gaan het gewoon doen!” Binnenkort meer op deze website over dit project.

Het beschilderen van het trafohuisje is een idee dat uit de buurt is gekomen, en dat voor een deel bekostigd wordt uit een speciale subsidiepot van de gemeente voor bewonersinitiatieven. Heeft u een idee om iets in de buurt te gaan doen? Meer informatie over subsidies voor bewonersinitiatieven kunt u vinden op https: https://www.statenkwartier.net/de-wijk/subsidie/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.