Kunst- en cultuuragenda oktober

Er is in oktober weer genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

Museon-Omniversum en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) organiseren wederom een interactieve Star Party – Planetariumshow. Als bezoeker ervaar je de show alsof je zelf in een ruimteschip zit en door het heelal reist. De sterrenkundigen nemen je mee langs de bekende planeten als Jupiter en Mars, maar ook naar het zwarte gat en verder. Zo leer je meer over satellieten, lichtjaren en andere sterrenstelsels. Uiteraard is er veel gelegenheid tot vragen stellen.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

De Britten wisten hun stempel stevig te drukken op de modegeschiedenis. Van designers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney tot de maatkleding van Savile Row, Britse schooluniformen, de Schotse ruit, kleding van de Britse Royal Family en hoeden voor Ascot van Philip Treacy en Stephen Jones. Duik in deze rijke geschiedenis van de Britse mode in de modetentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

De tentoonstelling Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus rekent af met het beeld dat oorlogsfotografie een mannenzaak is. Het werk van acht vrouwelijke fotografen wordt uitgelicht; vrouwen die zich moedig staande hielden in gevaarlijke en door mannen gedomineerde situaties aan het front, vanaf de Spaanse Burgeroorlog (1936 -1939) tot aan het strijdtoneel in Afghanistan in 2014.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

Den Haag, haal meer Uit je Dak

In oktober trekt Uit je Dak door de stad; 3 weken lang staat de stad in het teken van het dak! Dansen op het dak van PAARD, klassieke muziek op de Bijenkorf. Maar ook, de Dakmarkt voor al je vragen over zonnepanelen en groene daken. Of de VvE informatiebijeenkomst die ingaat op hoe je je gezamenlijke dak in gebruik neemt. Bekijk het programma vol kennis- en netwerkbijeenkomsten, optredens van artiesten en muzikanten op bekende Haagse daken. De toegang is gratis.

Kom bijvoorbeeld tot rust bij een live vioolconcert op het dak van World Forum The Hague. Het gerenommeerde strijkkwartet Matangi is in drieëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op internationale podia. Het kwartet speelt op het dak strijkkwartet no. 2 ‘Company’ van Philip Glass. Of doe bijvoorbeeld mee aan de Dakexcursie op Museon Omniversum. Niet alleen ín het museum ook óp het museum is van alles te zien! Op het dak liggen namelijk 404 zonnepanelen. Daarnaast is er ook nog eens 1700 vierkante meter in gebruik als groen dak. Hoeveel regenwater kan het dak vasthouden? Hoe werken de planten en de zonnepanelen samen? En welke bijzondere insecten komen er op het dak voor? Medewerkers van Museon-Omniversum nemen je mee naar het dak.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.