Kunst- en cultuuragenda november

Er is in november weer genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

Velen worden aangetrokken door de bergen. We willen de hoogste toppen bereiken. Soms ten koste van alles. Waarom?
Bergen zijn zoveel meer dan de uitdaging om die top te beklimmen. Ze bestaan niet alleen uit rots en ijs maar ook uit dromen en verlangens. William Dafoe vertelt in de adembenemende film Mountain Quest over wat bergen met mensen doen.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

Als er iets is wat de jaren ’60 kenmerkt dan is het wel het verleggen van grenzen. Het is de tijd waarin de wereld in rap tempo kleiner wordt. Dankzij een ongekende economische groei in het westen kunnen dromen uit de jaren ’50 verwezenlijkt worden met welvaart voor de massa tot gevolg. Kunstenaars streven naar een nieuwe kunst die uitdrukking geeft aan deze snel veranderende tijd. Een kunst die telkens grenzen opzoekt, oprekt en doorbreekt. Soms letterlijk, soms imaginair. Voorbij de grenzen – kunst uit de jaren ’60 toont met meer dan 100 kunstwerken de zoektocht naar een nieuwe kunst.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

De komende jaren werken de in Den Haag gevestigde fotografen Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik aan Fault Line, een project over de impact van de klimaatcrisis op Zuid-Europa. In het eerste deel richten de fotografen zich op klimaatangst. Dit psychologische fenomeen komt vooral voor onder jongeren, die hun toekomst steeds minder zeker zijn. Voor de één werkt klimaatangst verlammend, voor de ander is het juist een prikkel om tot actie over te gaan.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.