Kunst- en cultuuragenda februari

Er is in februari weer genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

In de grootbeeldfilm America’s Music volgt singer-songwriter Aloe Blacc, bekend van zijn hits Hello World en Wake me up, de voetsporen van Louis Armstrong in een muzikale roadtrip langs Amerikaanse steden. Tijdens deze reis verken je onder andere de jazz in New Orleans, de blues in Chicago en de Motown-muziek in Detroit. Uiteraard ontbreken de Cubaanse invloeden in Florida niet. Een swingende reis door de geschiedenis van de Amerikaanse muziek.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

In samenwerking met Tate Modern brengt Kunstmuseum Den Haag het baanbrekende werk van Hilma af Klint samen met dat van haar grensverleggende tijdgenoot Piet Mondriaan. De schilders hebben elkaar nooit ontmoet, maar hun eigenzinnige oeuvres weerspiegelen beide een tijdperk waarin de kijk op de werkelijkheid door wetenschappelijke ontdekkingen en nieuwe ideeën over spiritualiteit radicaal verandert. De tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondriaan is nog te zien tot en met 25 februari.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

LOBBY – Between Green Deals and Ideals is een fotografisch project van Suzanne Schols, ooit zelf lobbyist en nu fotograaf, waarmee ze een blik achter de schermen van de Brusselse lobby-wereld biedt. Ze richtte haar camera specifiek op de klimaatlobby en klopte aan bij 122 organisaties die invloed proberen uit te oefenen op de Europese Green Deal waarvoor Frans Timmermans als Eurocommissaris de afgelopen jaren verantwoordelijk was.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

2 antwoorden
 1. Paula van Kempen zegt:

  GOedemiddag,

  ik zag de mooie cultuurpagina van statenkwartier.net. Wellicht ook leuk om de evenementen (bijna altijd gratis toegankelijk) van Paagman mee te nemen!

  Met vriendelijke groeten,

  Paula van Kempen
  Marketing & Communicatie
  Paagman

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.