Koningsdag Statenkwartier; van dansbende tot historisch ritje

Het Statenkwartier vierde dit jaar weer uitbundig Koningsdag. Vanaf 11.00 uur dansten de kleintjes op de discomuziek van KidsDJ in het speeltuintje aan het Frederik Hendrikplein, met als hoogtepunt het optreden van de Dansbende die het hele publiek liet meeswingen op de klanken van het koningslied ‘Energie’.

Op datzelfde moment maakten veel bewoners en andere geïnteresseerden, in een ander gedeelte van de wijk, gebruik van de mogelijkheid om voor 2 euro een rit op een historische tram te maken. Voor een dag was lijn 10 weer terug in de wijk. Iets wat veel bewoners de opmerking ontlokten dat het goed zou zijn als ook de hedendaagse tram ook weer deze route zou gaan rijden.

De echte tramliefhebbers probeerden een plaatsje op het open voorgedeelte, naast de bestuurder, te bemachtigen. Die liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Volgens hem is sturen alleen maar een kwestie van ‘rijden en remmen’.

Voor de kinderen was er in de tram een kleurplaat met een afbeelding van het exemplaar waarin ze reden. De ingekleurde platen kunnen nog tot 26 juni ingeleverd worden bij de Printstudio aan de Willem de Zwijgerlaan. Op 4 juli, tijdens de Ramblas, is de prijsuitreiking. Met de winnaars wordt een speciale rit met een van de oude tram gemaakt.

De historische ritten en kleurwedstrijd zijn georganiseerd door het Wijkoverleg Statenkwartier in het kader van het 100-jarig bestaan van de wijk. Tot aan de zomer komen er nog enkele gelegenheden waarbij de trams weer uit het museum gehaald worden. Alle data worden binnenkort gepubliceerd op deze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.