Jubileumboom onthuld: opmaat voor de volgende 100 jaar!

Voorafgaand aan de geanimeerde slotborrel op 28 november jl. is die middag de jubileumboom van 100 jaar Statenkwartier onthuld, compleet met bijbehorende herdenkingscapsule. Het was koud en regenachtig, maar dat weerhield wijkbewoners er niet van op dit bijzondere moment aanwezig te zijn. UnknownEn wie nog aarzelde werd over de streep getrokken met warme chocolademelk en een stevige dot slagroom. Dit alles op de hoek van het Prins Mauritsplein en de Viviënstraat.

De boom en capsule kregen hun definitieve plek door de inzet van de jongste generatie van Statenkwartier. Symbool voor de volgende 100 jaar van onze wijk. De boom en de herdenkinscapsule konden gerealiseerd worden dankzij een donatie van respectievelijk het World Forum en Tandheelkundig Centrum Altman op het Prins Mauritsplein.

Nu is de aankleding van het pleintje nog niet zoals gepland en ook het jubileumgeschenk stond er zonder blad wat zielig bij. Maar vanaf dit voorjaar kunnen we genieten van een prachtige volle boom met rood blad, een bank daaromheen en een ook verder heringericht pleintje, waar ook nog eens ruimte blijft voor de rolschaatsende jeugd van onze wijk. Heel wat beter dan de nagenoeg kale, triest ogende asfaltvlakte tot voor kort.

En natuurlijk was er ook plaats voor de hermetisch gesloten capsule met allerlei herinneringen aan het jubileum van Statenkwartier.boom planten-6014 Die heeft nu een plaatsje gevonden diep ingegraven onder de jubileumboom, zodat deze eerste 100 jaar nagenoeg voor de eeuwigheid kan worden gekoesterd.

En toen kon eenieder zich gaan opmaken voor de slotborrel in het World Forum. Daarover meer in een ander artikel op deze site.

 

Foto’s: Jacintha van Beveren

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het Statenkwartier in Den Haag bestaat 100 jaar. Ter ere van dit jubileum is er dit weekend een plataan geplant op het Statenplein. Om deze dag te heugen is er ook een tijdcapsule in het plantgat gestopt. In de tijdcapsule zijn tandarts-attributen (de sponsor) tekeningen en verhalen gestopt met de bedoeling dat die er over 50 jaar weer uit komen. Dat ik van de Werkgroep Statenkwartier de vraag kreeg om de tijdcapsule te maken is voor mij, als geboren Hagenaar, natuurlijk een eer…. https://www.statenkwartier.net […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.