Just Peace Festival in het Vredespaleis boordevol interessante activiteiten

Den Haag staat van 21 tot en met 25 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten wordt vier dagen de Internationale Dag van de Vrede gevierd. Het Vredespaleis is partner van Just Peace en pakt de komende dagen flink uit met onder meer filmavonden, kinderspeurtochten, workshops en een vredesconcert. Tijdens de Internationale Open dag opent de bibliotheek van het Vredespaleis haar deuren. Kortom, voor ieder wat wils!

94da387f-66d5-476d-a123-3a51bb16ffed_just-peace-bannerWeliswaar ligt het Vredespaleis niet letterlijk in ons Statenkwartier, maar de betekenis en uitstraling raakt ons allemaal. Voldoende reden dus om hier melding te maken van een bijzondere reeks activiteiten. Meer info op https://www.vredespaleis.nl/just-peace-21-25-september/

 

Carillonconcert op de Internationale dag van de Vrede, 21 september 13:00 uur

Het gehele jaar door wordt de beiaard van het Vredespaleis op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 13.45 uur bespeeld. Ter gelegenheid van de Internationale dag van de Vrede vindt er een speciaal concert plaats met een speciaal programma.

Opening Tentoonstelling Peace-on-Posters-on-Peace, 21 september – 28 november

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de Vrede is de ‘Peace-on-Posters-on-Peace’ tentoonstelling tot 28 november te just-peace-festival-2016-300x200zien in De Affiche Galerij. Alle collega’s zijn uitgenodigd voor de opening op 21 september door Jeroen Vervliet.

Film in de tuin: Timbuktu, 23 september 19:45 uur

Het Vredespaleis vertoont in samenwerking met Movies that Matter tijdens Just Peace de film Timbuktu in de paleistuin.  De film werd in 2015 genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film. Na afloop van de film geeft de Malinese muzikant Zoumana Diarra een optreden.

Vredeswensentuin, 24 en 25 september, meerdere tijden

Jaarlijks hangen duizenden mensen hun vredeswens in de boom voor het Vredespaleis. Breng samen met installatie- en performancekunstenares Caroline Lindo tijdens een workshop origami deze wensen tot leven in een nieuw kunstwerk: de Vredeswensentuin.

Just Peace Festival 2015. Kinderspeurtocht in het Vredespaleis.(Den Haag 19-09-15) Foto:Frank Jansen

Foto:Frank Jansen

Kinderspeurtocht, 24 september, 10:00 uur (NL) en 11:15 uur (ENG)

Ontdek het Vredespaleis met zijn bijzondere gangen, zalen en kamers vol vredessymbolen en vredeshelden! Wie weet helpen ze een handje… Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Film in de tuin: HUMAN, 24 september 19:45 uur

Het Vredespaleis vertoont in samenwerking met Humanity House en het Nederlandse Rode Kruis de indrukwekkende film HUMAN in de paleistuin. Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in deze film.

Concert Ubuntu – Menselijkheid, 25 september 16:45 uur

De Nederlandse componist Leo Samama heeft speciaal voor de gelegenheid werk gecomponeerd en voorzien van teksten van Desmond Tutu. De boodschappen van de aartsbisschop en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zullen worden gezongen door de Nederlandse zangeres Julia Bronkhorst.

Open dag Bibliotheek – In de voetsporen van.., 25 september, meerdere tijden

Bezoek de Bibliotheek tijdens de Internationale Open Deuren Dag op zondag 25 september en maak kennis met bekende personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de bibliotheek en het internationaal recht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.