Hoeveel vlinders tel jij in het Statenkwartier?

De vlinder is een aaibaar, mooi en kleurrijk insect, waar iedereen van houdt. “Hij is de ambassadeur van de insecten. Niemand rent gillend weg als hij een vlinder ziet. In tegenstelling tot een wesp of bij kan hij niet steken. Maar het is ook een ingewikkelde soort met een specifieke levenscyclus: van rups tot pop tot vlinder.”

Hoe werkt de Tuinvlindertelling?
De tuinvlindertelling is van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli 2022. Elke telling is waardevol. Je mag zo vaak tellen als je wil! Eén keer tellen is al voldoende om mee te doen. Maar je kan ook 2, 3 of 10 keer tellen in je tuin. Via deze site kun je jouw telling doorgeven.

Hoe tel je vlinders?

  • Kies een zonnig moment, want dan laten de meeste vlinders zich zien.
  • Loop een rondje door de tuin en noteer gedurende 15 minuten alle vlinders die je ziet.
  • Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan kan het zijn dat je vlinders twee keer telt.
  • Geef dus alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Voorbeeld: je ziet eerst 3 dagpauwogen tegelijk. Tien minuten later zijn er weer 2 dagpauwogen. Dan geef je door: 3 dagpauwogen.

Hoe herken je vlinders? 
De eerste stap in het herkennen van vlinders, is om gebruik te maken van de herkenningskaart. Download de herkenningskaart

Welke vlinders kun je zien in Den Haag?
Dagpauwoog, citroenvlinder, oranjetipje, atalanta, kleine vos, koolwitje, boomblauwtje, bont zandoogje, zandblauwtje (specifieke duinvlinder), kleine parelmoervlinder (specifieke duinvlinder). Alle info over de vlinderstichting staat hier. 

bron: Het Haagse Groen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.