Groen nieuws!

Statenplein

Het gedeelte Statenplein aan de kant van de Van Bleiswijkstraat is aangeplant. Ook de gemeente doet mee aan het ruilen van verharding voor groen. Er komt nog een bankje bij en dan maar genieten van de lente.


Foto’s door Gerdine van Manen

Van Boezelaerlaan

De ontwerpen van de 3 pleintjes op de hoeken van de Van Boetzelaerlaan met de Van Aerssenstraat, Frankenslag en Francois Maelsonstraat zijn gereed. Op donderdag 25 april was er een inloopspreekuur in het Couvéehuis waar bewoners voor toelichting en vragen terecht konden. Actuele informatie is te vinden op de website van de gemeente: http://www.denhaag.nl/vanboetzelaerlaan. De uitvoering vindt in het najaar plaats.

Prins Mauritslaan

Een groep enthousiaste bewoners heeft zich in het najaar ontfermd over het ingezaaide gedeelte van de Prins Mauritslaan. Het tramspoor was een geliefde uitlaatplaats voor vele hondenbezitters en die maken nu nog steeds veel gebruik van de nieuwe groenstrook. Helaas laat dit heel duidelijk zijn sporen na. Als je onkruid wilt wieden, moet je oppassen dat je niet in de hondenpoep grijpt. Er wordt gegraven en door de vele urine, groeien er veel brandnetels.

Beste hondenbezitters, ruim de poep op zoals dat hoort! Tevens het verzoek om je hond niet te laten graven. Het ingezaaide kruidenmengsel moet namelijk de kans krijgen om te gaan groeien.

In overleg met de bewoners die voor het onderhoud van het groen willen zorgen, gaat de gemeente het gedeelte tussen de Van Aerssenstraat en de Frankenstraat afzetten met paaltjes en draad zodat dit niet meer als wandelpad voor de hondenbaasjes gebruikt kan worden. 

Laten we samen zorgen voor een mooie groene Prins Mauritslaan!

Operatie Steenbreek

Op woensdag 24 april hebben 28 adressen meegedaan aan Operatie Steenbreek om hun tuin of straat te vergroenen. Ruim 400 tegels zijn geruild voor planten. Naast de planten die beschikbaar zijn gesteld door Duurzaam Den Haag, werden de deelnemers ook blij gemaakt met door Marian zelf gekweekte tomaten- en pompoenplantjes. Hoe leuk is dat?! Het wijkoverleg heeft samen met Tuincentrum Ockenburgh gezorgd dat het gele zand onder de tegels kon worden ingeruild voor turfvrije tuinaarde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.