Goede wijnen uit Sardinië!

Door Boudewijn

 Op vrijdag 13 september verzamelden de wijnproevers uit het Statenkwartier zich bij Marjan en Boudewijn. Door enkele zieken waren we met negen personen. De beste wensen gingen uit naar de afwezigen!

Er werden vier witte, één rosé, en vier rode wijnen geproefd. Hun herkomst werd nauwkeurig nagegaan op de wijnenkaart van Sardinië die Marjan en Boudewijn hadden meegenomen van hun vakantie daar.

Na het blindproeven bleek dat twee witte wijnen hetzelfde waren. Gelukkig was de waardering van de proevers voor deze wijn vrijwel gelijk; het verschil kon worden verklaard omdat de ene koeler werd geserveerd dan de andere.

Alle wijnen werden als goed gewaardeerd, waarmee Sardinië als wijngebied aanzienlijk beter scoorde dan Oostenrijk. De nipte winnaar bij de witte wijnen, met 1 punt verschil, was de Vermentino de Sardegna 2018 van Sella&Mosca, gekocht bij Italy in de Piet Heinstraat. Voor een prijs van € 8,95 proefden we een licht mousserende wijn, lekker fris, maar zonder een bittertje. Het was een allemansvriend. Een punt minder scoorde de dubbel ingezonden Costa Molina 2018, eveneens van de Vermentino druif. Deze was een beetje mollig en heel licht mousserend met een kruidige afdronk. Gekocht bij zowel Le Bouchon als bij de Gall&Gall, voor prijzen van € 11,95 respectievelijk € 14.

De rosé, Argiolas 2017, werd als aangenaam ervaren, met een tinteltje en een zoetje op het eind. Had een goede neus en was gekocht bij Gall&Gall voor € 12.

Bij de rode wijnen lagen de winnaars ook dicht bij elkaar; de nummers 1, 2 en 3 verschilden slechts één punt. De winnaar werd de Lil Lové 2017, gekocht bij Marius jouw wijnvriend op de Piet Heinstraat voor € 12. Hij onderscheidde zich van de andere door een duidelijke smaakexpressie.  Hij was bovendien wat frisser dan de andere, en had een stevig alcoholpercentage (15%). Echt lekker, was het algemene oordeel.

De nummers twee en drie waren de winnaar van de prijs/kwaliteit prijs, de Grotta Rosso 2016 van Le Bouchon voor € 8,95 en de Piero Manzini 2017 van Grape District voor € 10.

 

Over het geheel waren we zeker tevreden over dit onbekende wijngebied, waar toch zeer smakelijke wijnen vandaan komen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.