De Statige Dames gaan uit eten (18): Sgroppino

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons.

Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Sgroppino

Waar na het beroemde café Cheers en jaren eetcafé De Parodie in de Jacob Gillesstraat wijnbar Ravi slechts een korte periode draaide, is nu Italiaans restaurant Sgroppino gevestigd. Het pand werd grondig onderhanden genomen. De bar verhuisde naar het achterste deel, slim bedacht! Een ruim eetgedeelte is het resultaat. Het houtwerk en plafond werden stijlvol donkergrijs geschilderd. Mooie meubels completeren het geheel, dat een warme, rustige uitstraling heeft. Eigenaar Joop verwezenlijkt met zijn vrouw hier zijn droom om ooit een restaurant te beginnen.

Restaurantmanager Pepe, die je nog kunt kennen van het vroegere Ciao Ciao uit de Zoutmanstraat, zorgt voor een heel vrolijke noot, houdt alles op prettige wijze in de gaten en vertelt vol passie over de producten. Het personeel in het restaurant is deels Italiaans; Napels is de herkomst, zo wordt ons verteld.

Zang en voorstelling!

Na voorzien te zijn van Pinot Grigio van Masi (€ 28,50/fles) en een Italiaans tapbiertje, krijgen we een Salade caprese (€ 12,50) en Antipastini di Tonio (€ 14,50), speciaal voor ons voorzien “…. met een beetje amore!” aldus Pepe. Glaasjes kraanwater worden zonder problemen aangeleverd.

Als hoofdgerechten eten we een pizza Prosciuto di Parma San Daniele (€ 16,50), lekker dun en een verse ravioli met heel veel zalm erin en ernaast in een romige saus (€ 14,50). Tenslotte eten we de onovertrefbare Tagliolini met truffel (€ 19,95): voor onze tafel wordt in een grote Parmezaanse kaas Grappa geflambeerd, de bovenkant van de kaas wordt ermee verwarmd. De kaas wordt los geschraapt en in de door te warmen Taglionini geroerd. Op het bord wordt er riant truffel over de raspt, dit gerecht krijgt een 10! Teveel om op te eten, maar heerlijk en wat een leuk schouwspel. De porties zijn sowieso ruim. Even later horen we muziek door de boxen; het is Shallow, de hit uit de film A star is born. Hé, denken we, dit lijkt wel livegezongen! Eén van ons steekt het hoofd om de hoek. De Italiaanse dame in de bediening die zojuist nog de bereiding van de Tagliolini voor haar rekening nam, is voor even Lady Gaga. Wat een stem!
Aangezien de buikjes meer dan gevuld zijn, slaan we het dessert over en genieten nog van een kopje thee en cappuccino (elk € 2,75). Na afloop krijgen we een glaasje Limoncello van het huis aangeboden. Het eten is allemaal heel vers en uitstekende kwaliteit.

Kwaliteit en hartelijkheid

Als we afgerekend hebben en aanstalten maken om naar buiten de lopen, doet Pepe ons vrolijk uitgeleide en zegt met de joviale groet: “Tot morgen!” De Italiaanse serveerster heeft weer een lied ingezet voor een tafel met een vijftal dames. Het is vast nog lang gezellig geweest.

Dit restaurant eis en mooie aanwinst voor de wijk. De ‘amore’ en de humor, de zorg voor ons, het superverse eten, de Limoncello, de bediening, de muziek, het maakt het plaatje af. Op zo’n avond als de onze heb je niet alleen een heel gezellige, maar ook een sensationele avond. Gezien de drukte vanaf het begin is het advies wel tijdig te reserveren, maar het is ons inziens een blijvertje, maar de aanhouder wint.

De cijfers
Interieur 8

Bediening 9
Eten 9
Prijs kwaliteit 9
De totaalscore komt daarmee op bijna 9!

Adres: Jacob Gillesstraat 21, 2582 XW Den Haag

website: https://www.sgroppino-ristorante.nl

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.