Verlicht uw glas-in-lood ramen op vrijdagavond 20 november!

Licht aan, spot aan! Helpt u ons het Statenkwartier in de schijnwerper te zetten?

Glas-in-loodavond

In het kader van het 100-jarig bestaan van het Statenkwartier organiseren wij op vrijdag 20 november een feestelijke avond rondom al het prachtige glas-in-lood in onze wijk. Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen bij dit evenement kunnen genieten van dit bijzondere culturele erfgoed in het Statenkwartier.

Licht aan, spot aan!

Voorwaarde om die avond te laten slagen is natuurlijk wel dat zoveel mogelijk bewoners hun glas-in-lood goed verlichten, en dus de lampen in de ruimte erachter aanzetten, en de gordijnen open.

Wij vragen alle bewoners van het Statenkwartier met glas-in-lood in de ramen om dat die avond “in de schijnwerpers” te zetten, onder het motto: “U trots op uw glas-in-lood, wij trots op u!” Want u kunt ons daarmee helpen deze avond te laten slagen!

poster GIL avondWedstrijd

U kunt die avond aan een wedstrijd deelnemen, waarbij de opdracht is:

Wie weet die avond zijn glas-in-lood zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren voor de kijkers?

Daarbij kunt u uw fantasie de vrije loop laten: feestverlichting, rode loper, waxinelichtjes, vlaggetjes lampions etc. Alles om deze bijzondere avond zo feestelijk mogelijk te laten verlopen is welkom!

Er is een vakjury, en ook het publiek kan stemmen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Als u zich aan­meldt voor deelname aan de wedstrijd maakt u grotere kans op een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op de slotavond van het jubileumjaar, zaterdag 28 november.

 

De vakjury kent twee prijzen toe:

De hoofdprijs is een uniek glas-in-loodobject vervaardigd door Kaatje en Zoon glas in lood atelier.

De tweede prijs is een kadopakket van Chox ter waarde van € 25

De publieksprijs is een kadopakket van Plasman ter waarde van € 25

Aanmelden voor de wedstrijd kan via: lichtweek2015@gmail.com. Vermeldt a.u.b. het woord “wedstrijd” en uw adres (straatnaam, huisnummer) in de titelbalk van uw aanmeldmail. Geef in de mail zelf graag uw naam en telefoonnummer.

Wandelen, warme chocolademelk en glühwein

Wij gaan zoveel mogelijk mensen uitnodigen om die avond het fraaie glas-in-lood in onze wijk te komen bekijken. Men kan zelf gaan rondwandelen (met een plattegrondje), maar er zijn ook gidsen die wandelingen gaan begeleiden. Chox en Plasman schenken die avond warme chocolademelk en glühwein.

Andere activiteiten

Overigens organiseren wij in de week voorafgaand aan 20 november diverse andere activiteiten rondom licht en glas-in-lood (uiteraard ook gratis):

– woensdagavond 11 november (Sint Maarten) een lampionnenoptocht

– vrijdagavond 13 november een lezing over glas-in-lood door een kunsthistorica in het Couvéehuis

– dinsdagavond 17 november een demonstratie glas-in-loodramen maken in het Couvéehuis

Hou voor al deze activiteiten de website www.statenkwartier.net in de gaten (tip: schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief) en de posters in het publicatiebord (hoek Fred/Statenlaan), en noteer boven­staande data in uw agenda.

Tot slot

Ook als u niet aan de wedstrijd mee wilt doen, maar wel van plan bent uw glas-in-lood uit te lichten, kunt u ons helpen om van deze glas-in-loodavond een nog groter succes te maken door ons te melden dat uw ramen verlicht zullen zijn. Dan kunnen we de wandelaars en gidsen immers beter informeren. Stuur ook in dit geval een mail naar lichtweek2015@gmail.com. Vermeldt a.u.b. uw adres (straatnaam, huisnummer) in de titelbalk van uw aanmeldmail. Geef in de mail zelf graag in ieder geval uw naam (telefoonnummer is optioneel).

En heeft u buren met mooi glas-in-lood? Vraag of zij die avond hun ramen ook willen verlichten.

Met ons allen gaan we er een feestelijke avond van maken!

 

Het organisatiecomité:

Francis van der Hout, Rogier Bekkers, Maarten Ruijters, Jacintha van Beveren, Heleen Naber, Karin van den Broek.

4 antwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Dag Frans,

   Dank voor je belangstelling. Routes worden op dit moment in kaart gebracht. Verdere info komt zsm op de site. Het worden in totaal zes routes onder begekeiding van gidsen. Je kunt zelf kiezen welke route je voorkeur heeft. In totaal zal iedere route twee keer worden begeleid: 19.00 uur en 20.30 uur. Een en ander op 20 november as.

   Beantwoorden
 1. Marcel zegt:

  Zeker van de partij , alleen erg lastig te gaan kiezen tussen 6 routes [helaas !]
  Rijd s avonds vaak door de wijk beroepsmatig en vergaap mij al jaren aan de ramen , dus dit is een geschenk uit de hemel !
  Ook hobbymatig met glas in lood bezig dus promoot graag de avond
  Waar te melden voor de rondleiding die avond voor belangstellenden ?
  Prachtidee !

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  In een recenter bericht staat alle info: rondleidingen met gids zijn er om 19.00 uur en 20.30 uur. Start bij de winkels Plasman en Chox op de Fred. Om 22.00 uur is er op het Frederik Hendrikplein nog een zeer bijzondere onthulling ter gelegenheid van ons eeuwfeest. Aanmelding tevoren is niet nodig.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.