Gemeenteraad wil geen kantoren in tuin Catshuis

Het plan van het kabinet om een tijdelijk noodkantoor neer te zetten in de tuinen van het Catshuis, lijkt vooralsnog niet door te gaan. De Haagse gemeenteraad heeft deze week ‘nee’ gezegd tegen dit plan, omdat de nieuwbouw het beschermd stadsgezicht en de natuur van Park Sorghvliet teveel aantast. Een motie van de Partij voor de Dieren werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een vergunning aangevraagd om een tijdelijk kantoor neer te zetten. Daar zouden dan 200 ambtenaren van het ministerie van Algemene Zaken gaan werken vanwege de verbouwing van het Binnenhof. het zou gaan om een periode van ruim vijf jaar.

De kwestie zorgde voor grote beroering in stad en land. In Den Haag staan veel kantoorgebouwen leeg – zelfs tegenover het Catshuis. Maar wethouder Anne Mulder (VVD) ontraadde de gemeenteraad toch de motie van de Dierenpartij aan te nemen. ‘Als we weigeren maakt de rechter gehakt van onze beslissing’, waarschuwde hij.

Het bestuur van het Wijkoverleg Statenkwartier heeft zich samen met de andere wijken eerder al zeer kritisch uitgelaten over de bouw van de tijdelijke kantoorgebouwen in de tuin van het Catshuis, en is dan ook blij met de steun van de gemeenteraad. Met het aannemen van de motie is het zeker nog geen gelopen koers. Het college van burgemeester en wethouders is nu aan zet.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.